Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Un any de paràlisi

Redacció: Jordi Seguer Romero

Població: Parets


Avui 28 de maig es compleix un any de les darreres eleccions municipals on la candidatura d'Ara Parets assolia una victòria històrica amb 2.423 vots i 7 regidors i regidores.

Un triomf inèdit que no va permetre el canvi en el govern per dues raons, per una banda, perquè per un nombre molt ajustat de vots les forces de l'oposició no van poder sumar la majoria absoluta i de l'altra perquè la candidatura que des del 2015 sempre havia defensat acabar amb el 'cortijo' va preferir continuar formant part d'aquest 'cortijo'.

Legítim sí, respectable també, coherent segurament no pel discurs tan repetitiu contra els governs socialistes i de puresa ideològica en els seus principis que durant tant de temps vam escoltar de la cap de l'oposició fins al 2019.

Molta de la ciutadania ens fa arribar cada cop amb més intensitat la sensació que aquest govern que va aconseguir una pròrroga, in extremis, no té cap rumb, no té lideratge.

A nosaltres no ens sorprèn, de fet, ja sabíem que no haver assolit el canvi el 2023 ens portaria quatre anys de desgovern, de deixadesa total, de la política dels de sempre, d'anar fent, qui dia passa any empeny, de la política d'aparador centrada a fer veure a través de la fotografia i la propaganda tot allò que realment són mancances evidents del govern paretà.

En aquest primer any han estat incapaços de resoldre l'avaria de la piscina municipal coberta, que continua tancada, les obres a la residència centre dia encara no han conclòs. Ens hem trobat amb una fuita a la nova piscina d'estiu sumat a alguns desperfectes.

Moltes de les seves promeses electorals s'han esfumat i per al contrari ens han incrementat la pressió fiscal: 50% de la taxa de residus, 4% de l'IBI i 10% a les escoles bressol municipals, amb quota encoberta a I2, a la piscina descoberta o un 7% a la taxa de l'aigua.

Hi ha la sensació generalitzada que a Parets cada cop hi ha més pressió fiscal i, en canvi, els serveis van a pitjor, fa temps que s'imposen les retallades. Parets necessitava un govern que liderés i es plantés davant de les altres administracions i evitar fer un paper galdós en la gestió de la supressió de les línies de bus, on per sort ja està en vies de solució, o en les obres de l'estació de tren.

És per això que un any després continuem defensant en fermesa la necessitat d'entomar, debatre i escriure el futur del nostre poble. Un any després, creiem que és més necessari que mai una renovació de forces i de lideratges, un cop de timó valent per posar al punt de mira nous reptes que han de modernitzar i fer avançar el nostre poble.

Què hem fet nosaltres aquest any des de l'oposició?

Doncs portar les demandes de la ciutadania de carrer al plenari, defensar-les i pressionar per resoldre problemàtiques enquistades com el soroll de les pistes de pàdel, els degotalls de la coberta de la residència o la manca d'aire condicionat o exigir la reparació de la piscina coberta o denunciar que s'està incomplint l'acord marc d'I2 en les escoles bressol municipals.

Tanmateix, hem defensat els interessos de Parets davant d'altres institucions públiques, per això hem aconseguit que per primera vegada la Generalitat promogui l'habitatge públic de lloguer en els terrenys del plàtan i apostar per la construcció de més HPO en altres zones del municipi. Ho hem fet pensant en el benestar general, en el nostre jovent, en la gent gran.

De la mateixa manera que ho vam fer quan vam assolir l'acord per renovar el CAP o el conveni per construir l'institut escola, un projecte que acumula massa retard.

Lluny de conformar-nos i de defallir amb aquesta situació, els regidors i regidores d'Ara Parets Pel Canvi hem continuat treballant a peu de carrer per plantar cara a totes les decisions d'un govern que està massa a la defensiva i en moltes ocasions fa d'oposició de l'oposició i cau en un dels seus paranys: la manca de transparència i el menysteniment constant d'aquell que no pensa de la mateixa manera.

No s'adonen que quan ho fan deixen fora a milers de paretans i paretanes que van anar a les urnes demanant un canvi en les maneres de gestió i malauradament el govern no ha entès res del que va passar el 28 de maig de 2023.

En qualsevol societat democràtica, govern i oposició treballarien de manera conjunta cercant grans consensos en qüestions cabdals del poble.

A Parets, i vist el que ha passat en els darrers plens, hi ha una resistència a arribar a grans acords per fer avançar el municipi.

Una llàstima perquè Parets hi surt perdent.

Jordi Seguer Romero
Portaveu Ara Parets Pel Canvi i alcalde de Parets (2019-2021)

Guia comercial del Vallès