Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Martí Alba: “Tenim marcat un objectiu clar pel qual hem de lluitar tots junts, i si volem aconseguir-lo, no queda més remei que treballar”


1 Octubre 2023 Redacció: Eric Saez

Imatges: EC Granollers

Població: Granollers


El Martí Alba és jugador a l'Esport Club Granollers. Juga com a lateral esquerre i, des de la temporada passada que es va incorporar a l'equip, procedent del FC Martinenc, ha suposat un reforç imprescindible. A més, en Martí la Temporada 2022-2023 va ser guardonat com a millor jugador de Primera Catalana en el Grup 1. A més, l'equip també va ser premiat amb el trofeu "Joc net" per ser l'equip amb menys amonestacions durant la competició. Durant la temporada passada va ser titular indiscutible pel tècnic David Vilajoana.

Què van significar els reconeixements tan individualment i grupal?

El reconeixement col·lectiu va ser molt positiu perquè va demostrar, en certa manera, que vam fer les coses bé. Estàvem pendents del joc, del partit i no en parar el joc amb faltes, protestar, ni haver de recórrer a realitzar mals actes. Va ser un punt fort per nosaltres perquè només ens dedicàvem a fer el nostre partit i no haver d'estar pendents a altres aspectes del joc

I pel que fa al premi que vaig rebre com a Millor Jugador de Primera Catalana Grup 1, va ser un orgull per mi i per la meva família. Està clar que sense el cos tècnic ni els meus companys no hagués sigut possible, però em vaig sentir realment satisfet del treball que havia fet la temporada passada i que se'm reconegués de la manera que ho van fer em va agradar molt.

Aquest any s'ha creat la Lliga Elit Catalana, com afronteu aquest nou repte?

El nou repte l'afrontem amb la màxima il·lusió, amb moltes ganes i també amb molta confiança. Venim de fer un molt bon any a Primera Catalana amb un equip nou per complet, un cos tècnic amb el qual pocs havíem tractat anteriorment i, no cal dir-ho, amb un estil de joc que pocs havíem entrenat. Així que aquest any partim amb certs avantatges respecte a l'any passat perquè ja tenim una base de jugadors i entrenadors que vam coincidir la temporada passada.

A més, tenim marcat un objectiu clar pel qual hem de lluitar tots junts i si volem aconseguir-lo no, queda més remei que treballar, com he dit abans, amb la màxima il·lusió, ganes i fer créixer la confiança cada dia més.

Creus que hi ha una motivació extra?

La motivació és un tema que jo crec que, per molt que te la vulguin inculcar extrínsecament, un mateix ha de voler estar motivat per dur a terme qualsevol acte. De totes maneres, és obvi que hi ha motivació de sobres per aquesta temporada. La lliga està realment bé perquè hi ha equips de molt nivell, que tenen el mateix objectiu que nosaltres i en cada partit s'haurà de tocar la perfecció per poder-lo guanyar.

Com veus aquest fet per visibilitzar la competició en el territori i, que no siguin només equips professionals, sinó que també ho siguin els amateurs?

Em sembla una molt bona iniciativa, la veritat. Crec que és un bon moment de promocionar el futbol català perquè, com s'està veient aquestes últimes temporades, hi ha molt bon nivell d'equips, de jugadors i, per descomptat, també tenim la sort que clubs de renom i coneguts arreu del territori estiguin presents en aquestes lligues de prestigi.

Quines expectatives tens per aquesta nova temporada a la Lliga d'Elit?

Les expectatives s'han convertit en realitats. Abans de començar la Lliga Elit, tots ens hem pogut imaginar que aquesta nova categoria tindria bon nivell, però ha sigut ara quan podem afirmar que el nivell que veurem serà alt. Hi haurà molts equips que voldran l'ascens i és per això que la categoria estarà tan competida i tan lluitada fins al final.

Com descriuries el teu estil de joc i què li pot aportar a l'equip?

Descriuria el meu estil de joc molt ofensiu, m'agrada donar variabilitat al meu equip durant el joc donant solucions tant per dins com per fora, m'agrada arribar a l'àrea contrària i ser protagonista en el joc amb la pilota als peus.

Em considero un jugador amb talent, intel·ligent amb pilota i sense i, tot i que soc esquerrà, tinc molt bon domini de pilota amb la dreta. Crec que el meu equip es pot beneficiar de la meva sortida de pilota des de darrere, de la meva bona interpretació del joc i em sé adaptar a les diferents fases del partit. I sense pilota soc agressiu i tinc certa intuïció a l'hora de defensar que em permet recuperar moltes pilotes.

Quins són els teus objectius personals futbolístics?

El meu objectiu futbolístic és arribar a jugar el més amunt possible. Cada dia que passa tinc en ment el meu objectiu però també soc ben conscient del que vull seguir aprenent el màxim de conceptes per poder-los aplicar, vull aprofitar i gaudir el present i, per descomptat, sempre vull ser millor avui que ahir.

Com t'agrada passar el temps fora del camp de futbol per relaxar-te i carregar energies?

Em considero una persona molt familiar i senzilla i és per això que quan tinc temps lliure vull estar amb la meva gent, amb els meus amics i la gent que realment estimo i m'estima. M'agrada molt sortir a dinar o sopar fora, anar al cinema cap al vespre i també, si puc, acostumo a mirar molt futbol a la televisió, que també m'encanta veure'l a part de jugar-lo.


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès