Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Cardedeu activa mesures d'excepcionalitat davant la persistència de la sequera

15 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Cardedeu

Població: CardedeuEn un escenari de recuperació gradual però fràgil, Cardedeu avança del nivell d'emergència al d'excepcionalitat per sequera, després que les últimes pluges hagin millorat lleugerament la situació dels embassaments de l'àmbit Ter-Llobregat. Aquesta zona, que ha patit greument la falta de precipitacions, registra actualment un 25,4% de reserves d'aigua, una xifra que encara denota una crítica escassetat malgrat superar el 15% registrat al març.

Amb aquest nou estat d'excepcionalitat, els habitants de Cardedeu podran disposar de 230 litres d'aigua per persona i dia, un augment respecte als 200 litres permesos durant el període d'emergència. No obstant això, el consum responsable i les restriccions continuen sent essencials per a la sostenibilitat del recurs.

Les mesures adoptades per a gestionar aquesta situació inclouen:

  • Una reducció del 40% en la dotació d'aigua per a reg agrícola, amb la possibilitat de substituir una part per aigües regenerades.
  • Un descens del 15% en el consum industrial i un ajust similar en els usos recreatius.
  • Les restriccions en l'ús ramader s'alleugereixen lleugerament fins al 30%.

A més, s'intensifiquen les limitacions en l'ús d'aigua en àmbits públics i privats:

  • Prohibició de regar jardins i zones verdes, excepte per a la supervivència d'arbres i plantes mitjançant sistemes de reg per degoteig o en regadores.
  • Restriccions severes en el reg de gespa, amb algunes excepcions per a superfícies esportives federades o que utilitzin aigües de pluja o regenerades.
  • Prohibició total de l'ús d'aigua potable per a la neteja de carrers, clavegueram i façanes.

Respecte a les piscines:

  • Està totalment prohibit l'ompliment de piscines privades, excepte en casos on disposin de sistemes de recirculació d'aigua.
  • Es permet el reompliment parcial de piscines públiques i d'ús comunitari, sempre que es compleixin les condicions de salubritat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu

Guia comercial del Vallès