Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Estudiants de la UAB tallen accessos als Ferrocarrils en protesta per Palestina

15 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACN

Població: Cerdanyola del VallèsEn un acte de solidaritat destacable, prop d'un centenar d'estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han iniciat un bloqueig dels accessos als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) dins del campus universitari. Aquesta acció forma part d'una vaga estudiantil que busca cridar l'atenció sobre la situació a Palestina.

La mobilització va començar la nit anterior, quan els estudiants es van acampar a la Plaça Cívica del campus, transformant aquest espai en un punt de trobada i debat. Amb l'alba, els manifestants han utilitzat taules i cadires per interrompre els accessos als trens, en un intent d'augmentar la visibilitat de la seva causa.

Segons el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la protesta no només pretén denunciar el que consideren un genocidi contra el poble palestí, sinó també desafiar la percepció de neutralitat i complicitat de sectors de la comunitat educativa internacional.

Els organitzadors de l'acte han expressat a través de les xarxes socials que "L'Autònoma s'alça per posar fi a la injustícia i per ser la veu dels que no són escoltats". A més, es preveu que els estudiants participin en una gran manifestació que se celebrarà aquest dimecres al migdia al centre de Barcelona, on esperen reunir-se amb altres grups i col·lectius que comparteixen el seu suport a Palestina.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès

Guia comercial del Vallès