Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els blancs es proclamen guanyadors de la festa major a Granollers

4 Setembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Granollers, Blancsiblaus

Població: GranollersLa colla blanca s'imposa a la blava per 7 a 4 a les proves i suma la segona victòria consecutiva a la festa major de Granollers

Per segon any consecutiu, la colla dels Blancs s'ha emportat la victòria a la festa major de Granollers després dels 9 dies de celebració. Els Blancs es van proclamar vencedors de la festa amb un 7 a 4 al marcador després d'imposar-se a Blaus a les tres proves clau de la Festa Major (Concurs de Rajolers, Passada de Rajoles i Llançament de Rajoles).

Amb la lectura del veredicte final, es va posar punt final a una festa major de Blancs i Blaus que va estar marcada per la commemoració dels 40 anys de festa a Granollers. En el discurs els caps de colla van elogiar la posada en marxa i el transcurs de la festa assegurant que les jornades han estat dignes del 40è aniversari de la festa. Finalment, l'acte ha acabat la festa amb l'intercanvi de mocadors entre els caps de colla i la Guimbada.

El cap de colla de Blancs, Xavi Raich, va reconèixer llegir un discurs escrit per un dels seus companys, i va manifestar "que la celebració de la festa major ha estat a l'altura i digna dels 40 anys de la nostra història" i, també, va remarcar de manera eufòrica la gran importància que ha tingut la canalla pel que fa a la participació dels actes i activitats de la festa: "la història la protagonitzen les nostres colles infantils. La canalla activa de Granollers és blanca!" deia Raich intentant picar als seguidors de Blaus.

Per la seva banda, Irene Galan, cap de colla de Blaus, va obrir el seu discurs amb una felicitació a les dues colles: "Tenim una festa magnífica, cuidem-la i fem-ho de la mà. Si no la fem nosaltres". En aquest sentit, Galan va destacar les hores de dedicació i de feina feta durant tot l'any per "parir una festa que serà recordada molt temps".

Com a novetat d'aquest any, recordem que el dijous al vespre els membres d'ambdues entitats van llegir el primer pregó conjunt de la història. El text insistia en la necessitat de buscar noves fórmules per assegurar la continuïtat de la festa en el futur.

D'altra banda, les colles han celebrat els 40 anys de la festa major amb exposicions commemoratives i algunes novetats a destacar, com la Croquetada de la colla dels Blancs, on cinc restaurants de la ciutat van presentar les seves croquetes per escollir-ne la millor, o la Catedral dels Blaus, un espai irreverent que adaptava la litúrgia cristiana a la rauxa de la festa major.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès