Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers activa mesures excepcionals davant la sequera persistent

14 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Granollers

Població: GranollersEn resposta a l'aguda crisi hídrica que afecta Catalunya, Granollers entra aquest dilluns en una fase d’excepcionalitat per sequera, segons ha establert l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Aquesta decisió arriba en un moment crític per a la gestió de l’aigua en la regió del Ter-Llobregat, on s'ha decidit elevar el consum màxim d'aigua per habitant de 200 a 230 litres diaris, malgrat les severes restriccions que encara es mantenen.

L'Ajuntament de Granollers ha anunciat la reobertura de les dutxes en instal·lacions esportives municipals, encara que amb una pressió notablement reduïda per minimitzar el consum d’aigua. Aquesta mesura pretén equilibrar la necessitat de serveis bàsics amb la preservació de recursos hídrics, davant una situació que continua sent crítica.

Restriccions en l'ús de l'aigua

Entre les mesures específiques, destaquen les següents restriccions:

  • Prohibit l’ús d’aigua per al reg de gespa, excepte en camps esportius de competició federada, on es permet l'ús d'aigües de pluja o regenerades.
  • El reg de jardins públics i privats es limita a sistemes de gota a gota o regadores manuals, per garantir la supervivència de la vegetació més vulnerable.
  • L’ús de l’aigua en les piscines privades queda restringit a reompliments per motius sanitaris, sempre que disposin de sistemes de recirculació.

Impacte en sectors econòmics

La sequera també ha obligat a imposar ajustos severos en sectors clau:

  • El sector agrícola ha de reduir un 40% el consum d’aigua, incentivant l’ús d’aigües regenerades.
  • En l’àmbit ramader, es decreta una reducció del 30% en l'ús de l’aigua.
  • Els usuaris industrials i recreatius han de disminuir el seu consum en un 15% i 50%, respectivament.

Neteja de vehicles i altres regulacions específiques

S'ha especificat també que la neteja de vehicles en establiments especialitzats podrà continuar fent servir sistemes de recirculació d’aigua. Fora d’aquests llocs, només se permetrà netejar components específics com vidres i miralls amb mètodes que minimitzin el consum d’aigua.

Aquestes mesures són reflex d'una gestió de recursos hídricos sota pressió extrema i busca conciliar les necessitats immediates de la població amb la sostenibilitat a llarg termini de l'entorn. L’ACA i l’Ajuntament de Granollers continuen treballant conjuntament per monitoritzar la situació i ajustar les polítiques conforme evolucioni la crisi hídrica.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès