Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Hospital de Granollers instaura un programa per millorar la qualitat de vida dels pacients amb mieloma múltiple

6 Setembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Cedides - ACN

Població: GranollersEnforMMA, una iniciativa de la farmacèutica Sanofi, planteja diversos exercicis per treballar la força i la flexibilitat

L'Hospital General de Granollers ha instaurat un nou programa per millorar la qualitat de vida de pacients amb mieloma múltiple a base d'exercici físic.

La iniciativa, EnforMMA, és un projecte de la farmacèutica Sanofi i busca combatre els símptomes causats pel segon càncer hematològic més freqüent. El mieloma múltiple destrueix la medul·la òssia i comporta, entre altres, anèmia, lesions als ossos i infeccions víriques i bacterianes. Per tant, per tal de combatre'l i de millorar la qualitat de vida d'aquests pacients, EnforMMA es basa en la prescripció de diversos exercicis per treballar la força i la flexibilitat en dues sessions setmanals d'entre 40 i 60 minuts.

La cap del Servei d'Hematologia de l'Hospital General de Granollers, Esther Sancho, ha apuntat que l'activitat física regular millora l'actitud perquè "fa estar més positiu i incrementa la relació amb altres persones". Sancho ha indicat que els metges fan recomanacions en funció de cada pacient, i per això es fa "una investigació per conèixer com es troben en l'àmbit funcional".

Si bé poden fer els exercicis a l'hospital, el mateix centre disposa d'un kit de prescripció hospitalària que complementa el tractament per als pacients un cop han rebut l'alta, perquè puguin fer les activitats al seu domicili.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès