Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els treballadors d'Amazon, a Martorelles, faran vaga entre l'1 i el 17 de febrer pel tancament del centre logístic

27 Gener 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: PSC

Població: MartorellesEls treballadors s'han sumat a la vaga després que la multinacional anunciés fa dues setmanes que tancarà el centre de Martorelles, un espai que dona feina a 745 persones

Els treballadors d'Amazon del centre logístic de Martorelles, han registrat una vaga entre l'1 i el 17 de febrer en ple conflicte amb la multinacional nord-americana pel tancament de la planta que dona feina a 745 persones després que l'empresa anunciés fa dues setmanes que tancaria el centre logístic per traslladar l'activitat a Saragossa.

La vaga registrada pels treballadors és de 17 dies, tot i que el fet de registrar-ne aquests dies no implica que s'acabi duent a terme tot el període.

En relació amb els fets, Amazon va prometre que garantiria els 745 llocs de treball amb recol·locacions a altres centres logístics, però els sindicats han criticat durament la mesura, ja que la consideren un "ERO encobert".

A banda del de Martorelles, Amazon té centres al Prat de Llobregat, Castellbisbal i, a partir de l'abril, a El Far d'Empordà.

La possible vaga convocada és una mesura de pressió per part dels treballadors en la cerca d'un procés de negociació pel tancament.

Els representants sindicals, en contra de les mesures d'Amazon

Abans de prendre aquesta mesura, la plantilla va decidir que donaria uns dies més de marge a la multinacional nord-americana. Tal com van informar els representants sindicals, Amazon els ofereix un pagament únic de 1.500 euros pel trasllat a Figueres i 3.000 euros pel trasllat a Saragossa. La xifra no va convèncer als representants sindicals i van descriure l'oferta com a "minúcia" i van amenaçar amb mobilitzacions.

En aquest sentit, els sindicats veuen el tancament de la planta Martorelles com una voluntat de forçar els empleats a acollir-se a convenis menys avantatjosos fora de la demarcació de Barcelona o bé a donar-se de baixa voluntàriament del lloc de feina, just en un moment en què Amazon ja ha anunciat milers d'acomiadaments arreu del món.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

martorelles

Guia comercial del Vallès