Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Compraprop, la nova botiga online dels comerços de l'Eix de la Riera de Caldes

18 Juny 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Caldes de MontbuiAhir al matí l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) va presentar la plataforma Compraprop, una gran galeria comercial online on comprar als comerços de proximitat; una botiga de botigues, on passejar de forma virtual pels sis municipis de l'eix.

Can Gavarra, a Polinyà, ha acollit la presentació que dóna el tret de sortida a l'ecommerce. Javier Silva, l'alcalde de Polinyà i president de l'AMERC ha obert l'acte i ha explicat que "posem aquesta eina a l'abast dels petits empresaris i comerciants perquè volem ajudar-los a ser més competitius, facilitar que es puguin adaptar a les noves necessitats i els nous hàbits de compra i, també, que puguin competir amb les grans corporacions".

Els darrers mesos els comerços han treballat per posar a punt les seves botigues online i ara els clients ja podran entrar a omplir la cistella. La plataforma arrenca amb un centenar de comerços actius, de les poblacions de Polinyà, Caldes de Montbui, La Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

A través d'un tour virtual i una simulació d'usabilitat els assistents han pogut conèixer Compraprop de primera mà. "Ja hi ha 140 comerços registrats, dels quals un centenar tenen la botiga activa i configurada". ha explicat Roser Triay, Cap de la Unitat d'Empresa i Comerç de Santa Perpètua de Mogoda, qui ha explicat les funcionalitats de la plataforma. "Esperem que en breu molts més comerços s'hi sumin, hi hagi molta varietat de productes i operi com un centre comercial de referència al territori", ha afegit.

Els primers mesos l'enviament serà gratuït

Una de les novetats del llançament de Compraprop és que els sis primers mesos, l'enviament serà gratuït als sis municipis de la Riera de Caldes. La compra online ofereix tant l'opció "click&collect" de recollida a la botiga, com de transport a domicili.

El portal està organitzat per poblacions i per categories: alimentació, electrònic, informàtica i fotografia; restauració i serveis turístics; llibres, papereria i lleure; moda i complements; flors, plantes i animals; bellesa i salut; esports; llar i bricolatge i automoció.

El cost de la posada en marxa de la plataforma més les despeses del primer mig any de funcionament, que inclou la campanya de comunicació, la logística i el manteniment del Compraprop ha estat de 74.000€. Aproximadament 20.000€ seran subvencionats per la Diputació de Barcelona.

COMPRAPROP

Compraprop és un projecte de l'AMERC que neix amb el doble objectiu de facilitar als ciutadans la compra als comerços de proximitat, així com dinamitzar el teixit socioeconòmic de l'eix de la Riera de Caldes. A l'acte de presentació hi han assistit l'alcalde de Polinyà i president de l'AMERC, Javier Silva; l'alcalde de Palau-solità i Plegamans, Oriol Lozano; l'alcalde de Sentmenat, Marc Verneda; l'alcalde de La Llagosta, Oscar Sierra; l'alcalde de Caldes de Montbui, Isidre Pineda i la regidora de Comerç de Santa Perpètua de Mogoda, Neus Garcia. 

Tots ells han coincidit en què l'enfortiment del comerç local és clau per a qualsevol municipi perquè reforça l'economia i la identitat de la vila, estimula l'ocupació i l'emprenedoria, contribueix a la cohesió social i dona vida als nostres carrers.

Una botiga online per a cada comerç

Amb Compraprop els comerciants poden crear la seva pròpia botiga online personalitzada, sense cap cost, i actualitzar el catàleg de productes i gestionar les comandes. Així com configurar els diferents mètodes de pagament (bizum, targeta de crèdit o pagament en el punt d'entrega) i les opcions de lliurament.

Comprar en botigues de proximitat és més sostenible i té un impacte positiu en el nostre entorn, perquè es redueixen les emissions i així contribueix a preservar el medi ambient. Però no només això, també estimula el creixement del teixit comercial dels diferents pobles i permet gaudir de productes més frescos i de km0, generant una comunitat sòlida. Els vincles entre comerciants i clients es basen en la relació de confiança. 

Amb Compraprop, a més, es teixeixen vincles entre els sis municipis de l'eix de la Riera de Caldes i els seus veïns i veïnes.

"Benvinguts! Passeu, passeu"

La campanya de llançament Compraprop porta per títol "Benvinguts! Passeu, passeu". Els propers sis mesos els comerciants seran protagonistes d'una campanya de comunicació global, tant online com offline; amb aquest lema, l'objectiu és convidar a entrar a la nova finestra comercial en versió digital dels comerços de proximitat.

La campanya de comunicació se centrarà en les persones i en les seves històries així com en els valors de Compraprop; els veïns i veïnes hi reconeixeran botigues de tota la vida, però també de noves i d'altres municipis. Compraprop compta amb el perfil a les xarxes socials Instagram (@compraprop) i Facebook (@compraprop.rieradecaldes). Entre d'altres accions, es preveu realitzar alguns sortejos en aquests perfils, per celebrar el llançament de la plataforma Compraprop.

L'AMERC

L'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC) és una àrea econòmica de caràcter territorial constituïda pels municipis de Caldes de Montbui, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta. 

El potencial i la capacitat de desenvolupament del teixit empresarial d'un territori és evident quan es comptabilitzen més de 87.000 habitants, s'hi localitzen 42.000 llocs de treball i 32 polígons d'activitat econòmica que agrupen més de 3.000 empreses.

La Riera de Caldes se situa entre la divisió administrativa de les comarques vallesanes, occidental i oriental i constitueix un eix essencial de comunicacions entre ls dos Vallesos, amb l'àrea metropolitana de Barcelona i amb la resta de comarques catalanes.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui la llagosta palau-solità i plegamans polinyà santa perpètua de mogoda sentmenat

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès