Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Les famílies de Caldes de Montbui estalvien fins a un 50% a la factura de la llum gràcies a plaques solars d'edificis públics

16 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Caldes de MontbuiGràcies a l'energia solar generada per les plaques, una família ha passat de pagar 75 euros mensuals a 35 en la darrera factura de la llum

Un centenar de famílies de Caldes de Montbui ja han començat a veure reduccions a la factura de la llum gràcies al rendiment energètic de les plaques solars públiques. Els veïns de la zona les poden llogar a l'Ajuntament i beneficiar-se de l'energia generada. Amb aquest mètode implantat, no és necessari tenir-les físicament a casa, així que moltes llars del municipi han decidit adquirir aquest servei.

Tal com informa la Comunitat Energètica Local (CEL) de Caldes de Montbui, la factura del mes d'agost ha estat la primera a veure reflectits els descomptes i les reduccions en comparació a altres mesos i, en alguns casos, han arribat a ser del 50%.

La Marta i el Xavi van reformar una casa familiar al centre de Caldes i ja des d'un inici es van plantejar la possibilitat d'instal·lar plaques solars, però el preu, sumat al de la reforma de l'immoble, era una gran despesa. Ara, de la mà del consistori, han pogut fer el pas, sense ni tan sols tenir les plaques a casa seva. En aquest cas, la família pagava unes factures d'uns 75 euros mensuals. La de l'agost ha estat de només 35. L'estalvi es genera, sobretot, pel canvi d'hàbits domèstics. La Marta i el Xavi ja no posen la rentadora a la nit, que és quan la llum és més barata, sinó que la programen a les dotze del migdia perquè és quan fa més sol i, per tant, tenen més producció d'energia.

En el seu cas, l'energia que utilitzen prové de la producció de les paques solars de la coberta de la biblioteca municipal, a escassos metres de casa seva. L'alcalde, Isidre Pineda, ha explicat que les famílies que s'han sumat al projecte paguen una mena de lloguer a l'Ajuntament - 50 euros anuals- i, a canvi, es poden beneficiar dels rendiments de les plaques dels edificis públics.

Actualment, hi ha sis equipaments amb plaques solars connectades a la CEL, que donen servei a un centenar de llars. El pla del govern municipal, però, preveu arribar a tots els edificis municipals, la qual cosa permetria donar servei a més de 500 llars.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès