Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Investigadors de la UAB identifiquen les neurones que provoquen el mareig

23 Octubre 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Universitat Autònoma de Barcelona

Població: Cerdanyola del VallèsNou estudi revela que fàrmacs per a problemes gàstrics poden ser eficaços contra el mareig

Investigadors de l'Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB) i de la Universitat de Washington han identificat les neurones que provoquen el mareig. Els seus resultats, publicats a la revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' (PNAS), obren la porta a noves teràpies contra aquest símptoma que pot afectar a persones de totes les edats.

Els investigadors han identificat un subgrup de neurones VGLUT2 que expressen el gen de la colecistoquinina (neurones-CCK) com a responsables dels efectes del mareig. Aquestes neurones s'activen quan el cos està en moviment, i envien senyals a una zona del cervell anomenada nucli parabraquial, encarregada de generar sensacions desagradables.

L'estudi també ha demostrat que els fàrmacs bloquejadors del receptor CCK-A, que ja estan aprovats per a problemes gàstrics, poden ser eficaços contra el mareig. Aquests fàrmacs actuen bloquejant els senyals que emeten les neurones-CCK, i així impedeixen que es produeixin els símptomes del mareig.

"Els fàrmacs bloquejadors del receptor CCK-A són segurs i ja estan aprovats per la FDA i la EMA. Per tant, podrien ser una nova i eficaç opció per tractar el mareig".

En un futur, els investigadors volen continuar estudiant aquestes neurones per comprendre millor com provoquen el mareig i com poden ser objectiu de noves teràpies.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès