Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Festival Internacional de Pallasses celebra els 10 anys de vida amb 70 artistes i una trentena de funcions a Palautordera

22 Setembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Cedides - ACN

Població: Sant Esteve de PalautorderaDel 28 de setembre a l'1 d'octubre Sant Esteve de Palautordera acollirà aquest esdeveniment amb espectacles en procés de creació i formacions internes

El Festival Internacional de Pallasses arriba als 10 anys de vida amb una edició retrospectiva de la cita i que tindrà lloc del 28 de setembre a l'1 d'octubre a Sant Esteve de Palautordera. Hi participaran unes 70 artistes, moltes de les quals ja han format part del festival en edicions anteriors, però també de joves pallasses que comencen a despuntar artísticament en aquest món.

Més enllà de la trentena de funcions programades, el festival comptarà amb un seguit de xerrades i formacions internes que estan adreçades únicament als professionals, i on també es faran tastets d'espectacles que estan en procés de creació.

Per tant, a banda de les actuacions gratuïtes i programades per al públic, durant la setmana se celebraran activitats a porta tancada i únicament adreçades a les professionals del sector, de manera que de dilluns a dijous la setantena de pallasses podran accedir a sessions formatives i veure alguns tastets de produccions que encara no han sortit a la llum.

Quatre dies d'espectacles

Des de dijous i fins diumenge al vespre l'activitat s'obrirà a tots els públics. "Podrem veure espectacles de tota mena, com tres cabarets, sessions golfes, contes i funcions per als més petits i una traca final amb la batucada Escandalera", destaca la directora artística, Montserrat Trias.

Enguany es comptarà amb artistes d'arreu de l'Estat i de l'estranger, de països com l'Argentina, Colòmbia, Brasil, Mèxic, Canadà, Itàlia, Suïssa i França. Entre elles, hi destaca l'actriu, clown i directora brasilera Andréa Macera, coneguda amb el nom artístic de Mafalda Mafalda, fundadora de l'única escola del Brasil especialitzada en comicitat femenina i organitzadora de la Trobada Internacional de Dones Pallasses (EIMPA) de Sao Paulo (Brasil).

Espais i actuació

Amb un total de nou espais d'actuació, les activitats es concentraran al Teatre Pare Casals, el Teatro Sobre Ruedas, la plaça de la Vila, el parc 1 d'Octubre, les Escoles Velles, el Teatre Marduix, el Casal de la Gent Gran, la Ribera d'en Martí-La Tordera i la seu del festival, el Circ Cric.

El tret de sortida del festival començarà amb el Cabaret inaugural de pallasses, una mostra semblant al teatre de les pallasses que han fet història al Circ Cric com Laia Sales, Jimena Cavalletti, Marta Sitjà, Nía Cortijo, Mari Marcos i La Churry.

El dia fort serà dissabte, amb tres sessions del 'Taller de clown en família', amb La Bleda, Helena Escobar, i pel qual cal portar un nas de pallasso. També s'han programat els espectacles 'La Band'Animal', de Paula Malik, 'Contes per als més petits', de la Petita Lu, o 'La perduda o... la pèrdua?', de Tatiana Torres, entre d'altres.

En la darrera jornada del festival, el Col·lectiu de pallasses desfilarà al damunt del Trenet de pallasses, que acabarà amb batucada i ball d'Escandalera. A banda, durant tots els dies es durà a terme pels carrers del poble l'actuació de la "Campana electoral: Vota Ped", amb Lisa Skjoth Madsen i Marta Renyer.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant esteve de palautordera

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès