Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers acollirà 1.500 esportistes en la celebració dels Special Olympics 2023

5 Desembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament de Granollers

Població: GranollersLa capital vallesana acollirà el pròxim mes de març aquest esdeveniment esportiu internacional per a persones amb discapacitat intel·lectual, on participaran 1.500 esportistes en un total de 14 disciplines

Del 30 al 2 d'abril, Granollers serà la seu de la 12a edició dels Jocs Special Olympics que organitza ACELL, la Federació Catalana d'Esports per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual, Special Olympics Catalunya i l'Ajuntament de Granollers.

En aquest sentit, la capital vallesana ja té experiència en la celebració d'aquest tipus d'actes després d'acollir aquesta mateixa fita l'any 1994 amb la celebració de la 4a edició dels Jocs.

1.500 esportistes i 15 disciplines esportives

Durant la disputa d'aquest torneig, fins a 1.500 esportistes competiran en diversos equipaments esportius municipals i espais de la ciutat i en una quinzena de disciplines esportives: bàsquet, floor ball (hoquei), petanca, ciclisme, programa YAP (per a infants), tenis, natació, tenis taula, handbol, futbol a 5, futbol 7, atletisme, bàdminton, gimnàstica, pàdel, esgrima i rugbi.

Com novetat d'enguany, s'emetrà en streaming diferents competicions per tal de facilitar el seguiment a familiars dels participants; així com es promocionarà la modalitat d'esports unificats, que fomentarà la igualtat i la inclusió.

Paral·lelament al calendari competitiu, els Jocs també contemplen una programació amb activitats que facilitaran la participació ciutadana, i amb la que es promourà la integració i la conscienciació social. A més a més, s'implantarà un programa de voluntariat que donarà oportunitats a tothom, i un altre de formació per a centres de secundària amb l'objectiu d'ajudar a entendre la normalitat de la discapacitat intel·lectual.

Es busquen voluntaris

El voluntariat és una de les peces clau per a l'èxit de qualsevol esdeveniment esportiu; un ajut desinteressat que esdevé imprescindible per al bon funcionament i desenvolupament dels Jocs.

A partir d'aquest mes de desembre i fins al 3 de febrer, s'inicia la campanya de captació de voluntariat. En concret, es fa una crida a 600 voluntaris que cobreixin diferents àrees d'actuació: suport als equips, accessos, activitats paral·leles. La crida va dirigida a majors de 18 anys, i de 16 i 17 anys amb permís patern o matern.

Les persones interessades a participar-hi poden inscriure's en línia a les webs d'Acell, Special Olympics i a l'Ajuntament de Granollers. També, de forma presencial al Servei d'Esports de l'Ajuntament de Granollers.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès