Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers construirà una planta solar fotovoltaica per al subministrament elèctric de la planta de compostatge i la depuradora

17 Novembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: ACN

Població: GranollersL'Ajuntament de Granollers ha obtingut un ajut d'1,5 M€ de la Diputació de Barcelona per construir la PSFV, un equipament que ocuparà 12.000 m2 i que suposarà un estalvi d'emissions de 1.990 tones de CO2

L'Ajuntament de Granollers i la Diputació de Barcelona construiran una gran planta solar fotovoltaica als terrenys de l'antic abocador municipal, al polígon ambiental Can Cabanyes. Serà un equipament de 12.000 m2.

La planta solar fotovoltaica (PSFV) s'emmarca dins del projecte de recuperació del projecte ambiental de Can Cabanyes de Granollers. L'emplaçament de la PSFV es troba al nord-est de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals i limita a l'oest pel riu Congost a l'alçada de la zona que inclou els aiguamolls de Can Cabanyes, a l'altra banda de la llera.

La futura infraestructura tindrà una potència de 2,6 MW pic amb una producció anual estimada de 4.139 MWh i un estalvi d'emissions de 1.990 tones de CO2. La planta fotovoltaica preveu la connexió a la xarxa i destinar el 54% de la producció fotovoltaica al subministrament elèctric de la planta de compostatge del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental i de l'estació depuradora d'aigües residuals, titularitat del Consorci Besòs-Tordera. El 46% restant anirà destinat a altres consumidors de l'entorn.

Les obres estan pressupostades en 2,7 MEUR, dels quals la Diputació de Barcelona en subvenciona 1,5 a través del Programa sectorial Renovables 2030.

L'alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell, preveu que la inversió estigui amortitzada a tot tardar el 2028, i ha refermat el compromís de la ciutat amb la causa: "fem una aposta pel medi ambient i la sostenibilitat, per la transició cap a un model energètic més eficient, que contribueix a un estalvi econòmic i també d'emissions." També ha agraït el suport de la Diputació de Barcelona "que permet fer realitat un projecte que fa temps que estem construint".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès