Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Rubi compta amb un nou equip de futbol 7 inclusiu fruit de l'acord entre els clubs CE Horitzó i CEF Can Mir

26 Setembre 2019 Redacció: puntvalles.com

Població: RubíL’Ajuntament dona tot el seu suport a aquesta iniciativa sorgida de la bona predisposició de dues entitats

El CE Horitzó i el CEF Can Mir han presentat aquest dimarts el nou equip de futbol 7 inclusiu que han creat totes dues entitats amb el suport de l’Ajuntament. La formació, integrada per persones amb diversitat funcional, discapacitat intel·lectual o bé amb alguna malaltia mental, participarà en la nova lliga Wefutbol 7 organitzada per la Fundació Fedamar i l’Associació Catalana d’Esport Adaptat (ACEA) ─aquesta última amb seu social a Rubí─.

La lliga, a la qual ja s’han inscrit 16 equips de tot Catalunya, començarà d’aquí a tres setmanes. L’Horitzó – Can Mir jugarà a la segona categoria d’aquesta competició, atès que és una formació de nova creació. Els partits es disputaran al camp de futbol de la zona esportiva de Can Mir els diumenges a les 11 h. “M’agradaria que pel municipi de Rubí aquest equip fos molt important i que quan juguéssim a casa la gent vingués a veure’ns, malgrat la incomoditat que pot suposar venir fins a Can Mir. Aquest equip bé s’ho val!”, ha comentat el president del CE Horitzó, Josep Bernabeu.

Actualment, l’equip està integrat per una desena de persones i està obert a noves incorporacions. Els entrenaments es fan els dimarts i dijous de 17 a 18.30 h. Per la seva banda, el president del CEF Can Mir, Jordi Peiró, ha assegurat que “aquests nanos, fent aquesta activitat, són molt feliços. Intentem que els entrenaments siguin de molta intensitat i, a la vegada, siguin un espai de socialització”.

A banda de l’equip de competició, el conveni signat entre el CE Horitzó i el CEF Can Mir també contempla un equip B, que es dirà Can Mir – Horitzó. Aquesta formació està adreçada a aquelles persones que encara no poden o no volen competir. Els seus integrants jugaran als jocs escolars adaptats que es fan a Barcelona, amb un ritme més pausat d’un partit al mes.

La diversitat funcional, eix prioritari del govern local
L’atenció a la diversitat funcional és una de les prioritats que va establir el govern municipal durant el passat mandat i que segueix molt present en aquest període 2019-2022. El pilar que sustenta això és el Pla d’atenció integral a les persones amb discapacitat i diversitat funcional, aprovat el passat mes de març.

Aquest document contempla una quarantena d’actuacions agrupades en sis eixos. Un d’aquests eixos afecta el lleure, l’esport i la cultura, tres àmbits que l’equip de govern considera molt importants per a la realització i inclusió de les persones amb diversitat funcional del nostre municipi.

Cal que seguim treballant per identificar i potenciar activitats més inclusives, així com per conquerir nous espais per a aquesta part de la població que, recordem, representa més d’un 5% del total, segons dades de la diagnosi de 2017”, ha explicat la regidora de Serveis Socials i Programes Sectorials, Yolanda Ferrer. “I una manera d’assolir aquests objectius és treballant de la mà de les entitats, com són en aquest cas Horitzó i el Club Escola de Futbol Can Mir”.

El regidor d’Esports, Juan López, ha felicitat les dues entitats per la feina feta en aquest àmbit: “Com a Ajuntament estem molt satisfets pel treball conjunt i la bona predisposició que han mostrat els dos clubs a l’hora de presentar un nou equip de futbol. Aquesta és la primera experiència a Rubí d’una unió d’aquest tipus en l’àmbit del futbol adaptat, i la veritat és que n’estem molt contents”.

La lliga Wefutbol 7 té un caire integrador a nivell de discapacitats: hi podran jugar les persones majors de 12 anys amb qualsevol tipus de discapacitat que siguin capaces de jugar a futbol. Les úniques exclusions són les persones que van en cadira de rodes, per una qüestió de seguretat, i les persones invidents, ja que juguen amb un reglament diferent i necessiten unes infraestructures concretes.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

rubí

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès