Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Canovelles millorarà la il·luminació de l'església de Sant Fèlix

17 Novembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Canovelles

Població: CanovellesLes obres, que tenen un cost de 3.000 euros, consistiran en la instal·lació de nous punts de llum a la nau principal i a les parets laterals per millorar la visibilitat dels elements d'interès del temple

L'Ajuntament de Canovelles ha iniciat aquests dies les obres de millora de la il·luminació de l'església de Sant Fèlix, un temple del primer art romànic situat al nucli antic de la vila. Les obres, que tenen un cost de 3.000 euros, consistiran en la instal·lació de nous punts de llum a la nau principal i a les parets laterals. Amb això, es pretén millorar la visibilitat dels elements d'interès del temple, com ara els quadres, l'absis i les absidioles transversals, la pila baptismal i els arcs laterals.

Els treballs es faran amb personal propi de l'Ajuntament i s'espera que estiguin enllestits en una setmana.

L'església de Sant Fèlix

L'església de Sant Fèlix és un dels pocs edificis de Catalunya del primer art romànic. Va ser construïda a la segona meitat del segle XI i té una sola nau allargada amb bandes llombardes al voltant de tota la façana.

A l'interior, es conserven diversos elements d'interès, com ara dos quadres dedicats a Sant Roc i Sant Antoni Abat de finals del segle XVI; dues taules procedents d'un retaule on hi ha representats Sant Llorenç i Sant Esteve; i dos quadres de grans dimensions que representen l'ascensió de Maria i de la Puríssima, tots dos del 1750.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

canovelles

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès