Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Canovelles reclama més presència dels Mossos d'Esquadra per abordar la problemàtica dels manters

14 Novembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Canovelles

Població: CanovellesEn cas de no rebre el suport del cos de Mossos i davant la impossibilitat de garantir un entorn segur i ordenat amb els recursos municipals, l'Ajuntament es veuria obligat a adoptar decisions dràstiques, inclús la continuïtat del mercat dels diumenges

L'Ajuntament de Canovelles ha reclamat al Departament d'Interior que incrementi la presència dels Mossos d'Esquadra al mercat dels diumenges per fer front a la presència de manters que venen productes il·legals.

L'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha assegurat que "és impossible abordar aquesta problemàtica únicament amb recursos municipals" i ha recordat que "l'augment de venedors ambulants no autoritzats que actualment s'ubiquen a les vies d'accés al mercat dels diumenges generen un problema de seguretat i ordre públic".

En la reunió celebrada aquest divendres amb el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, el consistori ha posat en relleu que "els recursos i efectius de Mossos són imprescindibles per poder pal·liar aquesta problemàtica que afecta de manera global a tot el territori, però que, a Canovelles, es veu agreujada per la dimensió i l'abast del mercat dels diumenges, un dels més grans de tot Catalunya".

Mesures dràstiques

L'Ajuntament ha recordat que ja va acordar amb el Departament d'Interior al febrer i al març dur a terme dispositius especials per abordar el top manta, però que aquests dispositius han estat puntuals.

En cas de no rebre el suport del cos de Mossos i davant la impossibilitat de garantir un entorn segur i ordenat amb els recursos municipals, l'Ajuntament es veuria obligat a adoptar decisions dràstiques, inclús la continuïtat del mercat dels diumenges podria veure's perillar durant algunes setmanes.

Per la seva part, la conselleria ha manifestat la seva voluntat de destinar efectius, tot i que no ha concretat les mesures a adoptar ni les dates d'intervenció.

L'Ajuntament de Canovelles ha adoptat diverses actuacions per abordar la problemàtica dels manters durant el 2023. Al febrer, va engegar una campanya de conscienciació sobre els efectes adversos de comprar al top manta. A més, durant el ple de setembre, es va provar la modificació de l'ordenança municipal de convivència ciutadana i de la via pública a través de la qual s'han establert sancions de 500 euros de multa per aquelles persones que venguin productes o serveis sense llicència, per la compra a venedors/es sense llicència, així com per col·laborar amb la venda il·legal, ja sigui amb accions com ara facilitar el gènere, vigilar o alertar sobre la presència d'agents.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

canovelles

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès