Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Hospital de Granollers realitza per primera vegada una intervenció de columna vertebral amb sistema de navegació quirúrgica

16 Maig 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Hospital General de Granollers

Població: GranollersAquesta tecnologia avançada permet als cirurgians veure en temps real imatges de la intervenció, així com una visió 3D de la columna del pacient, fent que aquesta sigui més precisa i segura

L'Hospital General de Granollers ha dut a terme amb èxit la primera intervenció de columna vertebral amb un sistema de navegació quirúrgica, gràcies al treball en equip del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, liderat pel Dr. Enric Cruz.

El sistema de navegació quirúrgica és un equip mòbil que utilitza tecnologia de vídeo per a localitzar la posició i el moviment d'un instrument quirúrgic amb la finalitat de col·locar implants de manera exacta. Aquesta tecnologia avançada permet als cirurgians veure en temps real imatges de la intervenció, així com una visió 3D de la columna del pacient, fent que aquesta sigui més precisa i segura.

Si bé aquesta metodologia ja existia, el gran avenç d'aquesta nova aposta és la tecnologia minimalista, implementada a l'Hospital de la mà de l'empresa espanyola PQx, ja que permet emprar aquest sistema sense necessitat de modificar l'estructura del quiròfan. A més, ofereix eines per a portar a terme un tractament fet a mida i personalitzat per a cada pacient, mitjançant les sinergies prèvies entre l'equip mèdic i el software, la qual cosa ajuda a planificar i executar l'operació amb major precisió.

L'equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia valora molt positivament aquesta intervenció, la qual va ser tot un èxit, i una clara aposta per la innovació i la precisió en els procediments quirúrgics, així com en la seguretat del pacient.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès