Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Llerona s'omple de sabor i tradició amb la celebració de la 12a edició de la Festa de la Mongeta del Ganxet

16 Novembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Les Franqueses del Vallès

Població: Les Franqueses del VallèsLa festa serà el diumenge 26 de novembre a les Antigues Escoles de Llerona amb una fira de proximitat, un concurs de cuina, una mostra de cultura popular i un concert

El 26 de novembre, es durà a terme la 12a edició de la Celebració del Llegum del Ganxet. L'esdeveniment gastronòmic i cultural tindrà lloc en les Antigues Escoles de Llerona, on es destacaran les tradicions autòctones de les Franqueses.

Aquesta festa té com a objectiu convertir-se en un punt de referència i trobada per a la producció, la restauració i les empreses relacionades amb el món del llegum i l'agricultura. El diumenge tindrà un espai dedicat al sector i la Fira de Productes de Proximitat.

La cultura popular és un altre dels pilars d'aquesta celebració, i enguany es presentaran els gegants de les Franqueses, els Xics de Granollers, els Sardanistes Franquesins i la Comissió de Festa Major de Corró d'Avall, els qui interpretaran el Ball de l'Espolsada.

El llegum, com a producte agrícola i gastronòmic, serà la protagonista de l'esdeveniment. Els assistents podran presenciar la tradicional recol·lecció, selecció i classificació dels llegums, gaudir d'un plat de llegums acompanyat de civet de senglar i aprendre noves receptes en una demostració culinària a càrrec d'Ada Parellada.

Concurs de cuina

El concurs, que arriba a la seva 11a edició, comptarà amb dues categories: juvenil i adulta. Els participants hauran d'elaborar un plat amb mongeta del ganxet. El jurat valorarà la qualitat, l'originalitat i la recuperació de receptes tradicionals.

Mostra de cultura popular

La festa tindrà una mostra de cultura popular, amb la participació de gegants, castellers, sardanes i ball de l'Espolsada.

Activitats

La festa inclourà una àmplia oferta d'activitats, tant gastronòmiques com culturals:

  • Fira de productes de proximitat: una fira on es podran comprar productes de proximitat, com ara la mongeta del ganxet, productes de la pagesia local i productes artesans.
  • Concurs de cuina: un concurs on cuiners i cuineres amateurs podran presentar els seus plats elaborats amb mongeta del ganxet.
  • Tast de mongetes: un tast de mongetes del ganxet acompanyades de civet de senglar.
  • Show cooking: una demostració de cuina a càrrec de la cuinera Ada Parellada.
  • Activitats culturals: cercaviles, sardanes, actuacions musicals, etc.

La 12a edició de la Celebració del Llegum del Ganxet conclourà amb una actuació de Jordi LP

A més, en el marc d'aquesta festa, es durà a terme l'11a edició del Concurs de Cuina del Llegum del Ganxet en dues categories: juvenil i adulta. Al llarg del dia, xefs prepararan els seus plats més originals, i el jurat donarà a conèixer el seu veredicte a la tarda. Enguany, el jurat estarà compost per Ada Parellada i l'artista responsable del portal "Catalunya Comestible", Pep Sala.

El Club Càmper Ganxet compartirà espai en aquesta edició de la festa des del divendres 24 fins al diumenge 26. Les autocaravanes i les furgonetes condicionades estaran prop de la carpa del Consell del Poble i faran diverses activitats per al gaudi de tots. Pots trobar més informació en www.lesfranqueses.cat.

El diumenge al migdia, s'habilitaran taules per a aquells que desitgin esmorzar en la zona de la festa, ja sigui degustant els llegums amb civet de senglar o un altre esmorzar que portin amb si mateixos.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

les franqueses del vallès

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès