Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Museu Abelló celebra 25 anys d'art i cultura a Mollet del Vallès

27 Març 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Mollet del Vallès

Població: Mollet del VallèsAquest espai cultural, que ha esdevingut un referent en el panorama museístic català, ha acollit durant aquests anys prop de 300 exposicions, més d'un miler d'activitats i ha realitzat més d'un centenar de préstecs

Fa 25 anys, el 27 de març de 1999, obria les portes el Museu Abelló a Mollet del Vallès, fruit de la donació del pintor i col·leccionista Joan Abelló a la seva ciutat natal. Aquest espai cultural, que ha esdevingut un referent en el panorama museístic català, ha acollit durant aquests anys prop de 300 exposicions, més d'un miler d'activitats i ha realitzat més d'un centenar de préstecs.

Per commemorar aquest aniversari tan especial, el Museu Abelló ha programat un seguit d'actes al llarg de l'any. El pròxim 17 d'abril, es presentarà el nou volum de la col·lecció Vicenç Plantada "Any Abelló. Centenari del naixement del pintor i col·leccionista molletà". Aquest serà el tret de sortida a un cicle de xerrades a càrrec d'especialistes que aprofundiran en les col·leccions més destacades del fons del Museu.

El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, se celebrarà l'acte central del 25è aniversari amb activitats per a totes les edats. A més, al llarg de l'any, es podran descobrir a través de les xarxes socials del Museu i de l'Ajuntament de Mollet del Vallès les millors exposicions que s'han dut a terme en aquest quart de segle.

El Museu Abelló és un espai únic que permet descobrir la trajectòria artística de Joan Abelló, un dels pintors catalans més destacats del segle XX. A més, la seva col·lecció, que inclou obres d'art des del romànic fins a l'actualitat, el converteix en un punt de referència per a tots els amants de l'art i la cultura.

Amb la celebració d'aquest 25è aniversari, el Museu Abelló reafirma el seu compromís amb la ciutat de Mollet del Vallès i amb la difusió del patrimoni artístic i cultural.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

Guia comercial del Vallès