Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Sabadell proposa un traçat soterrat per a la ronda Nord

9 Setembre 2023 Redacció: ACN - Sabadell

Població: SabadellEl consistori vol que la futura carretera transcorri pel municipi per dos túnels d'uns sis quilòmetres

L'Ajuntament de Sabadell proposarà al Govern un traçat soterrat per a la ronda Nord, segons ha avançat el Diari de Sabadell i ha confirmat l'ACN de fonts municipals. El consistori vallesà vol que la futura carretera –que ha d'unir Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès- transcorri sota terra pel seu terme municipal amb dos túnels de dos carrils per sentit. Els túnels tindrien uns sis quilòmetres de longitud, es farien utilitzant una tècnica similar a la de l'ampliació d'FGC i anirien des del Parc Agrari –al límit del terme municipal- fins a la carretera de Prats de Lluçanès, on connectaria amb l'actual ronda Oest. El traçat és una "proposta de màxims" i una "primera aproximació" del Departament d'Urbanisme de Sabadell.

El govern municipal liderat per Marta Farrés ha encarregat un estudi a una enginyeria per conèixer la viabilitat econòmica i tècnica del projecte per a la ronda Nord. "Tot el que sigui possible ha d'anar soterrat. Serà una ronda, no un carrer o un carril bici. Un carril per banda seria quedar-nos com fins ara i no podem gastar per gastar", ha comentat Farrés en declaracions al Diari de Sabadell. Segons el consistori de la cocapital del Vallès Occidental, aquest projecte sota terra evita molèsties als veïns i redueix l'impacte paisatgístic, però també és més costós: entre 90 i 100 milions d'euros, que podria ser de més de 200 MEUR si se suma el traçat fins a Terrassa.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Guia comercial del Vallès