Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Més d'un centenar de persones participa en un minut de silenci a Terrassa per les víctimes del terratrèmol del Marroc

9 Setembre 2023 Redacció: ACN - Mar Martí

Població: TerrassaLa comunitat marroquina de la cocapital vallesana és d'unes 12.000 persones

L'Ajuntament de Terrassa ha convocat aquest dissabte a la tarda un minut de silenci per donar suport a les víctimes del terratrèmol del Marroc. Més d'un centenar de persones s'han concentrat davant de l'ajuntament per expressar el condol per les víctimes, que ja sumen més d'un miler de morts i 1.200 ferits. L'alcalde, Jordi Ballart, ha recordat que Terrassa té "molts vincles" amb el Marroc i la comunitat marroquina suma unes 12.000 persones. També ha anunciat que han activat "tots els mecanismes de cooperació" que té la ciutat i s'ha posat a disposició del govern espanyol i català per ajudar amb tot allò que sigui possible. Després del minut de silenci s'ha pogut escoltar el cant dels ocells, que ha acabat amb un sentit aplaudiment.

Més d'un centenar de persones s'ha concentrat aquest dissabte a dos quarts de set de la tarda davant de l'ajuntament de Terrassa per expressar el seu condol per les víctimes del terratrèmol del Marroc. L'alcalde de la ciutat, Jordi Ballart, ha sigut l'encarregat de llegir un manifest en què hi han donat suport totes les forces municipals. Ballart ha volgut expressar la solidaritat del municipi amb el poble marroquí i ha dit que "sempre que hi ha hagut catàstrofes, Terrassa ha respost massivament".

Ballart ha recordat que la ciutat de Terrassa té un "vincle molt especial" amb el Marroc, ja que "molts terrassecs hi tenen arrels i ens sentim molt a prop d'aquest país". De fet, el batlle ha xifrat en 12.000 les persones marroquines que resideixen a la cocapital vallesana.

L'alcalde ha anunciat que l'Ajuntament ha activat tots els mecanismes de cooperació que té disponibles. En aquest sentit, ha explicat que el consistori té convenis d'ajuda humanitària amb tres ONG: Farma Mundi, Creu Roja i Acnur, i ha avançat que Farma Mundi "ja han activat el protocol d'ajuda humanitària per organitzar els hospitals de campanya". Ballart també ha dit que s'han posat a disposició del govern espanyol i del català per "poder ajudar amb tot allò que puguem ser útils", així com també amb el Fons Català de Cooperació.

Al minut de silenci també s'hi han vist membres de la comunitat marroquina de Terrassa. Una d'elles és la Sanaa Ayallal, vicepresidenta de la comunitat musulmana de Terrassa. Ha dit que estan  "molt preocupats" per la situació al Marroc i que totes les entitats marroquines de la ciutat estan treballant per "poder donar suport a familiars i coneguts" afectats pel terratrèmol.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Guia comercial del Vallès