Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Terrassa incompleix el codi ètic en l'adjudicació d'un contracte a una entitat vinculada a Boladeras

16 Març 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: TerrassaLa regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa ha incomplert el codi ètic del propi consistori amb l'adjudicació de l'organització del Festival Poètic a l'entitat Elixir Poètic. L'entitat es va crear el 2013, justament per organitzar el festival, i mai hi havia hagut cap problema. Ara, però, es dona la circumstància que la impulsora del festival i presidenta de l'entitat fins l'any 2019 era l'actriu Rosa Boladeras, actual regidora de Cultura de Terrassa. Segons estableix el codi ètic, però, no poden promoure contractacions públiques amb entitats amb les que els càrrecs electes hagin tingut alguna vinculació en els dos anys previs al seu nomenament. La Síndica de Terrassa n'ha informat aquest dimarts a la Comissió de Transparència. 

L'informe de la Síndica ha estat motivat per una denúncia anònima a la Bústia Ètica de Terrassa sobre la presumpta conducta de Boladeras contrària als principis ètics i a les normes de conducta. La denúncia, a més, també qüestiona el grau de parentiu de la regidora de Cultura amb la presidenta de l'entitat, Anna Boladeras, que és cosina seva. Des del consistori lamenten que la denúncia no hagi tingut en compte el "recorregut històric" dels festivals i el seu "gran reconeixement en l'àmbit cultural". 

Pel que fa a la contractació, l'Ajuntament de Terrassa assegura que es compleixen tots els requisits de la Llei de Contractes del Sector Públic i que els imports són els mateixos des de la primera edició. Una filtració que incomoda el govern i la Síndica. L'informe de la Síndica sobre aquest cas s'ha filtrat a alguns mitjans de comunicació abans de la seva presentació a la Comissió de Transparència, un gest que ha incomodat el govern municipal i la mateixa Síndica.

Jordi Ballart, l'alcalde de Terrassa, lamenta la utilització "política" del cas i recorda que més enllà del que estableix el codi ètic, la contractació del festival s'ha fet seguint un procediment "legal i transparent". També la Síndica de Terrassa, Isabel Marqués, retreu a qui hagi filtrat un document "confidencial" d'un procés, diu, que "busca i defensa el respecte per l'ètica i la integritat institucional dels càrrecs electes". 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès