Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Neix el Sex Education, un festival de cinema per millorar la salut sexual

22 Gener 2021 Redacció: puntvalles.com

Població: TerrassaEl certamen se celebrarà a Terrassa el 22 i 23 de febrer i rep 180 curtmetratges a competició

Els dies 22 i 22 de febrer se celebrarà, la primera edició del Festival "Sex Education Film Festival", un acte que es projectarà al Cinema Catalunya de Terrassa. Aquest, estarà dedicat al paper de l'educació sexual en la formació integral de les persones a través d'una proposta que pretén ser un punt de trobada per a cineastes del sector, col·laborant en la convivència entre creadors i públic. Iván Albacete, director i co-fundador del festival, comenta que és un certamen "supernecessari". Segons ha informat, volen crear un lloc "on es puguin compartir idees, hi hagi conversa i convidar els directors de festivals". En la primera edició, la direcció ha rebut la participació de 180 curtmetratges de 30 països, dels quals se n'hi ha preseleccionat 29.

Albacete ha comentat que, com a punt de partida, el festival va plantejar-se la hipòtesi de si els professors i alumnes estaven prou preparats en l'àmbit de l'educació sexual als instituts. Segons la seva opinió encara falta "una mica" i s'hauria de destinar més temps i recursos a aquest àmbit, tot i que també hauria de ser així en l'àmbit familiar i social.

Una varietat de temes.

L'organització va crear les bases i unes plataformes que els hi ha permès accedir a 180 curtmetratges locals, estatals i internacionals. Com a resultat trobem una selecció oficial que tracta temes molt diversos de tota la geografia mundial, cada pel·lícula té una història al darrere amb implicacions culturals i religioses de diferents països. Pel director, l'acte serà "tot un èxit" i els permetrà tenir continuïtat en pròximes edicions.

Nadia Gumà, co-fundadora de la cita i directora de la botiga de productes eròtics, Nature love, ha comentat que dels 180 curtmetratges rebuts tots són: "de molt bona qualitat i educatius" i arriben de països com França, Bèlgica, Brasil, Canadà, Estats Units, Colòmbia, Perú, Indonèsia i Egipte. La preselecció de les 29 peces inclou temes molt diversos que "serviran molt a la societat per adonar-se'n de la falta d'educació sexual".

Categories per edat.

Els curtmetratges rebuts tracten de problemes de salut sexual de parelles quan arriben a una certa edat, el rebuig sexual als homosexuals i transgènere, la prostitució i el tràfic de dones, entre altres. No obstant això, el festival no està subdividit en temàtiques sinó en edats. La primera franja d'edat és 'teens' a partir de dotze anys, amb 12 curts preseleccionats, i la secció d'adults a partir de divuit anys, amb 17.

La vessant educativa, ha estat una de les "prioritats" en l'elecció dels 29 curtmetratges. Tanmateix, s'han fixat en la qualitat, creativitat, interès, estructura de producció, i si la temàtica era "clara i entenedora". En aquest punt, serà el jurat qui triarà als guanyadors. Aquest, està integrat per cinc membres: la regidora de Cultura, Rosa Boladeras; dos membres del festival LGTBI Fire!, de Barcelona, i dues sexòlogues especialitzades en educació sexual.

En el vessant d'exhibició, el festival tindrà quatre sessions, dues durant el matí destinades als alumnes de Secundària de Terrassa i dues a la tarda vespre per als ciutadans de Terrassa. Per la seva banda, Boladeras ha detallat que és un projecte impulsat per la Societat Municipal de Comunicació, i ha pronosticat que serà un projecte "molt important" per a la ciutat i per als seus joves de la mà del poder de l'art i la cultura, que "cura i desperta l'esperit crític"..

Arxius de so adjunts:

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès