Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Vallès Oriental i l'Occidental participen en el debat col·lectiu per donar forma al futur Compromís Metropolità 2030

7 Abril 2021 Redacció: Andrea RodríguezL'associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) inicia un procés col·lectiu de debat per definir les bases sobre les quals s'haurà de donar forma al futur Compromís Metropolità 2030. Al juny del 2020 Barcelona va anunciar que ampliava el seu camp de visió més enllà de l'àrea metropolitana i incorporava en l'estratègia de futur les comarques de la segona corona. Ara s'inicia un procés col·lectiu de debat, 'Barcelona Demà', per teixir aquesta estratègia de futur. De moment, prop de 400 organitzacions del conjunt del territori han mostrat el seu interès a participar-hi. S'han organitzat diversos cicles temàtics i activitats durant setmanes, amb el primer tret de sortida el 28 d'abril.

El debat i procés participatiu servirà per anar definint les bases d'aquesta estratègia conjunta de futur, que acabarà culminant en el Compromís Metropolità 2030.

Aquest compromís ha de fixar un conjunt de missions orientades al progrés econòmic i social per reduir les desigualtats i la segregació urbana en el conjunt de la Regió Metropolitana de Barcelona (RMB), que comprèn les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, Garrag, Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, que sumen al voltant de 5 milions d'habitants. 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès