Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers rep fons europeus per a projectes ambientals

20 Octubre 2016 Redacció:El projecte COMPOSE (Rural Communities engaged with Positive Energy) tractarà d’incrementar la quota d’energies renovables i l'eficiència energètica en zones periurbanes i rurals de la Mediterrània, que en el cas de Granollers es concretarà a la zona de Palou. 

Els principals resultats esperats d’aquest projecte són: 

1. Integrar els coneixements sobre planificació sectorial de les energies renovables i mesures d’eficiència energètica per tal de formular principis horitzontals en el planejament territorial de les zones periurbanes i rurals. 

2. Crear un model per a la promoció de les energies renovables i posar-lo a disposició dels planificadors i els agents responsables de la presa de decisions. 

3. Reconèixer sobre l’ús d’aquest model en les decisions polítiques per tal que sigui aplicat en el desenvolupament territorial.

En el cas de Granollers, l'activitat pilot es centrarà en les necessitats de Palou a l'aplicació de mesures energies renovables en els espais públics i com es pot transferir el potencial d'aquestes en zones similars (suburbanes i rurals). A més, es concretarà en sensibilització a través de la Marató Estalgia en alguns edificis i augmentant la consciència d'eficiència energètica en les llars, i la introducció de propostes d'inversions per  ajudar les energies renovables en relació al potencial d'aquestes zones. 

Aquest projecte té una durada de 36 mesos a partir de l’octubre de 2016, i el realitzaran conjuntament 11 socis de 10 països de la conca Mediterrània: Eslovenia, Albania, Bosnia i Herzegovina, Croacia, França, Grècia, Montenegro, Portugal, Xipre i Espanya. El pressupost total del projecte és de 2.551.244 euros, dels quals l’Ajuntament de Granollers disposa de 235.024 euros.

El projecte europeu Thermos dissenya xarxes de calor als polígons industrials

L'Ajuntament de Granollers ha iniciat la seva participació al projecte europeu Thermos. El projecte està finançat per la convocatòria de recerca i innovació del programa europeu Horizon 2020 d'eficiència energètica, una eina eficaç per combatre el canvi climàtic aprofitant l’energia.

Thermos treballarà els propers tres anys per a la creació d'eines per dissenyar xarxes de distribució de calor dins polígons industrials i té sentit dins el projecte més ampli de reaprofitament energètic que promou l'Ajuntament de Granollers anomenat Ecocongost. L'objectiu últim és distribuir energia tèrmica en xarxa en els polígons del Congost i Jordi Camp i inclou el disseny, l’obra i la definició del model de gestió i negoci d’un sistema de producció, que connectarà múltiples fonts energètiques locals (calor residual, calor a partir de la combustió de biogàs, calor produït en planta de cogeneració...) amb diferents usuaris industrials. 

Thermos consisteix en la definició i construcció d’una xarxa d'energia i calor residual i el seu model de desenvolupament de la xarxa. En una primera fase, s’analitzarà el disseny de la xarxa i és per això que durant el projecte Granollers mesurarà la demanda potencial als polígons Congost i Jordi Camp i traçarà els requisits que haurà de tenir la xarxa sobre el terreny. 

El finançament rebut de la Unió Europea ha estat de 2.902.480.00 euros, dels quals 142.756,25 € corresponen a Granollers.       

Granollers acollirà l’any vinent una trobada dels 15 socis d’aquest projecte europeu que són les següents institucions:

 • The Imperial College of Science, Technology and Medicine Imperial United Kingdom 
 • Greater London Authority GLA Regne Unit 
 • London Borough of Islington London Borough of Islington Regne Unit 
 • Creara Consultores SL Creara Consultores SL Espanya
 • Krajowa Agencja Poszanowania Energii SA KAPE Polònia 
 • Miasto Stoleczne Warszawa City of Warsaw Polònia
 • Vides Investiciju Fonds SIA LEIF Letònia
 • Rigas Dome Rigas Dome Letònia
 • Aalborg Universitet AAU Dinamarca
 • ICLEI Europe ICLEI Euro Alemanya
 • Deutsche Energie-Agentur GMBH DENA Alemanya
 • Primeria Municipliului ui Alba Ioulia ALBAIULIA Romania 
 • Câmara Municipal de Cascais Câmara Municipal de Cascais Portugal 
 • Gemeente Rotterdam ROTTERDAM Països Baixos

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès