Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'R1 recupera la normalitat aquest dimarts, però persisteixen els problemes en la xarxa de Rodalies

14 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACNLa xarxa de Rodalies de Renfe, afectada recentment per avaries significatives, comença a recuperar la normalitat aquest dimarts amb la reactivació total de la línia R1, que connectarà de nou L'Hospitalet amb Maçanet-Massanes. Raül Blanco, president de Renfe, ha presentat un pla detallat per assegurar la mobilitat en els pròxims dies, encara que es preveu que les repercussions continuen.

La línia R4 Nord, que havia perdut la connexió amb la capital catalana, operarà amb dues freqüències per hora i sentit entre l'Hospitalet i Manresa. En canvi, l'R4 Sud mantindrà quatre trens per hora cap a Sant Vicenç de Calders. L'R3, la més perjudicada per l'avaria estructural a Montcada i Reixac, oferirà un servei de bus reforçat com a alternativa, amb recorregut limitat entre Puigcerdà i Ripollet.

El pla de contingència inclou també la línia RG1, que operarà entre l'Hospitalet i Figueres/Portbou, recuperant així una part del servei afectat pels recents incendis en els túnels de Barcelona. Aquesta línia havia experimentat també sobrecàrrega per un robatori de coure, incident que ha impactat considerablement la programació habitual.

Per l'R7, no es preveu restabliment de servei, però s'oferiran alternatives com busos cap a la Universitat Autònoma de Barcelona des de Cerdanyola, facilitant així el trànsit universitari. Quant als regionals, l'R12 ajustarà els seus serveis amb opcions per carretera entre Manresa i Calaf, mentre que es mantindrà la normalitat en les línies R11, R8 i R2.

L'augment de l'oferta de Ferrocarrils i busos interurbans, amb línies reforçades cap a Vic, la UAB i Manresa, busca respondre a l'increment de demanda observat aquest dilluns, amb un augment significatiu d'usuaris en diverses estacions. El Govern català ha invertit 50.000 euros diaris per gestionar aquest increment de servei, intentant minimitzar els inconvenients per als viatgers.

Finalment, el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, ha advertit que aquest dimarts pot presentar complicacions addicionals per la previsió de pluja, factor que podria alterar encara més la mobilitat en la regió. En aquest context, tots els operadors de transport estan mobilitzats per operar al màxim de la seva capacitat, assegurant la fluïdesa en els desplaçaments malgrat les adversitats.

Aquesta reestructuració del servei a Rodalies busca no només restablir la normalitat, sinó també millorar l'experiència dels usuaris en un moment clau per a la mobilitat a Catalunya.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès