Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Uns 4.000 estudiants han participat en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’

21 Juliol 2021 Redacció: Puntvallès

Imatges: Fundació RivusEls alumnes han procedit d’una seixantena de centres educatius de 23 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera

Durant el curs escolar 2020-21, 3.790 alumnes d’una seixantena d’escoles i instituts procedents de 23 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental Descobreix el riu, que impulsa la Fundació RIVUS.

En total, aquest curs s’han ofert 13 activitats, algunes de les quals s’han anat adaptant i modificant en funció de les restriccions i les necessitats que ha marcat la situació de la pandèmia de la COVID-19.

Entre les noves activitats que s’han ofert enguany destaquen ‘El meu riu en viu’, sortida al riu més proper a l’escola en qüestió per fer compliment dels confinaments municipals o comarcals, i ‘Exposició: Les Aus’, un nou material que ha editat la Fundació, acompanyat per cinc rèpliques a escala real d’aus característiques dels ambients fluvials d’ambdues conques.

Una de les activitats tradicionalment més demanades, ‘Coneguem la depuradora’ ha estat la més afectada per la conjuntura sanitària, ja que s’han prohibit les visites en aquestes instal·lacions en ser servei essencial.

De manera alternativa, els centres han optat per substituir-la per altres activitats del programa, per sortides al riu o per visites a tractaments terciaris, com els aiguamolls de Can Cabanyes.

“Tot i la difícil situació sanitària i les múltiples restriccions que han acompanyat aquest curs escolar, hem treballat i ens hem adaptat perquè les escoles i instituts hagin pogut gaudir d’aquests continguts i aquestes activitats”, ha manifestat Josep Monràs, president de la Fundació RIVUS i del Consorci Besòs Tordera. “L’educació ambiental és molt important i cal que tots, comunitat educativa, administracions i entitats com la nostra fundació, treballem plegats per consolidar-la i fer-la arribar a tota la població”, ha conclòs.

Un any més, l’activitat més demandada ha estat ‘Vida d’un riu’ -sortida d’un dia on es realitza un itinerari amb parada a tres punts de la conca (curs alt, curs mitjà i curs baix/desembocadura)-, amb 794 participants; seguida per ‘El riu a l’escola’, amb 518; ‘El joc de l’Aiguòmetre’, amb 386; i ‘Rius de conte’, amb 380.

La resta d’activitats segons nombre de participants han estat ‘Exposició: Les Aus’ (345 alumnes), ‘Bèsties i bestioles’ (317), ‘El meu riu en viu’ (305), ‘Exposicions i/o visita al riu’ (267), ‘De la depuradora al Falgar’ (153), ‘Les llúdrigues han retornat’ (120), ‘EDAR+riu’ (105), ‘Coneguem la depuradora’ (55) i ‘Bioindicadors a l’aula’ (45). 

Enguany, els centres educatius han procedit de 23 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera: Aiguafreda, Badalona, Barcelona, Caldes de Montbui, Canovelles, Castellar del Vallès, Figaró, Granollers, la Garriga, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’Amunt, Martorelles, Mollet del Vallès, Montcada i Reixac, Montmeló, Parets del Vallès, Sant Adrià de Besòs, Sant Celoni, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès