Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

"Fem bullir l'Olla" 2024 El mercat de l'olla i la caldera de Caldes de Montbui

17 Gener 2024 Redacció: puntvalles

Imatges: Ajuntament de Caldes de Monbui

Població: Vallès


Fem bullir l'Olla 2024 a Caldes de Montbui

El Mercat de l’Olla 2024 de Caldes de Montbui: Entre Tradició, Innovació i Benestar

Amb el retorn de la dotzena edició del Mercat de l’Olla, Caldes de Montbui s'engresca a celebrar una festa única, omplint el seu centre històric amb el fervor gastronòmic i l'esperit familiar. Els dies 16 i 17 de març, els carrers esdevenen un escenari vibrant, amb més de setanta parades, activitats per a tota la família, foodtrucks i la promesa de l’olla més gran de Catalunya.

Mercat de lolla Caldes de Montbui

Gastronomia que Bull amb Tradició i Innovació

El Mercat de l’Olla, nascut fa dotze anys sota el lema "Fem bullir l’olla", continua amb l'objectiu de singularitzar i exaltar els productes de proximitat i de qualitat, així com els productes típics calderins, tot cuinat amb l’aigua termal que fa única aquesta regió. En aquesta nova edició, l'olla, amb capacitat per a 1.600 litres de caldo, pren el protagonisme, amb previsió de més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal. Enguany, els cigrons s'acompanyaran d'una deliciosa combinació de botifarra del perol i llardons, realçats amb un bon raig d’oli d’oliva, oferint als visitants una experiència gastronòmica única.

El Mercat: Un Homenatge a la Gastronomia i a la Comunitat

Més que una simple mostra culinària, el Mercat de l’Olla és un homenatge a la gastronomia local, a l'esforç dels productors catalans i a l'ambient festiu i familiar. Amb parades de productes gastronòmics i artesans, el mercat ofereix una àmplia gamma de delícies locals que reflecteixen l'essència i la qualitat de la comunitat. Els carrers i places del centre històric acullen aquest esdeveniment que no només alimenta els estómacs sinó també l'esperit de qui s'acosta.

Una Olla amb Xifres Impressionants

L’ olla, protagonista indiscutible, no només és una delícia culinària sinó també una obra d'enginyeria culinària. En aquesta edició, es preveu cuinar 265 kg de llegums, amb 100 kg de llenties i 165 kg de cigrons. L'olla més gran de Catalunya, amb la seva capacitat excepcional, s'ha convertit en una atracció única, amb diverses coccions planejades per garantir que més de 6.000 racions arribin als visitants durant el cap de setmana.

Diversió i Benestar: Més enllà dels Fogons

A més de l’oferta gastronòmica, el Mercat de l’Olla ofereix una àmplia varietat d'activitats per a tots els públics. Enguany, una novetat que destaca és l'espai "Relaxa l’Olla", amb activitats desenvolupades pels estudiants del Cicle Formatiu de Benestar i Termalisme de l’IES Manolo Hugué. Des de gimcanes informatives fins a tallers d'automassatge, aquest nou espai complementa l'experiència del mercat, fomentant el benestar i la diversió.

Els Restaurants Se Sumen: "Se’ns en va l’Olla"

La iniciativa "Se’ns en va l’Olla" no només es limita als carrers i parades del mercat, sinó que també es fa sentir als restaurants locals. Dotze restaurants participen amb plats singulars inspirats en la cuina termal i tradicional, que es presentaran a les seves cartes entre el 18 i el 26 de març. Una oportunitat per als visitants de continuar gaudint de les delícies del mercat fins després de la seva celebració.

Un Cap de Setmana de Sabors, Tradició i Benestar

Amb l'esperit de realçar la cuina termal i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat, el Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui es presenta com una experiència completa. Una dotzena d'edicions que manté viu el fervor per la gastronomia, la tradició i la comunitat. Amb la seva olla monumental, parades variades i activitats per a tots els gustos, aquest esdeveniment es consolida com una cita imprescindible per als amants de la bona taula i la cultura local.

 

Horari del Mercat de l'Olla 2024

Dissabte: Explorant Sabors i Tradicions.

De 10h a 20h (Nucli antic): Artesania diversa, antiguitats, brocanteria, alimentació i cuina sobre rodes ompliran els carrers amb la seva varietat.
De 10h a 14h (Plaça de la Font del Lleó): Tastaolletes: Demostració de cocció i tast de llenties pardines, cuinades amb aigua termal de la Font del Lleó, a càrrec de Llegums Cuits Parellada (fins a acabar existències).
De 10h a 14h (Plaça de Can Rius): Activitats infantils: Estampa l’olla / Gimcana saludable / Espai jocs.
A partir de les 13.30h (Restaurants de Caldes): "Se’ns en va l’olla": Plats estrella a la carta dels restaurants.
A les 17h (Plaça de Can Rius): Espectacle infantil: Una paradeta particular, joc teatral i d’humor, amb la Bleda.
De 17h a 20h (Plaça de Can Rius): Activitats infantils: Mandales amb llegums de Caldes / Gimcana saludable / Espai jocs.
A partir de les 17.30h (Plaça de la Font del Lleó): Tastaolletes: Tast popular de cigrons entretinguts, cuits amb aigua termal i foc de llenya en l’olla més grossa de Catalunya (fins a acabar existències).
A partir de les 21h (Restaurants de Caldes): "Se’ns en va l’olla": Plats estrella a la carta dels restaurants.

Diumenge: Un Dia per Fer Bullir l'Olla i Gaudir

De 10h a 20h (Nucli antic): Artesania diversa, antiguitats, brocanteria, alimentació i cuina sobre rodes convidaran a continuar l'experiència.
De 10h a 14h (Plaça de Can Rius): Activitats infantils: Fireta de fang / Gimcana saludable / Espai jocs.
A les 11.30h (Plaça de Can Rius): Espectacle infantil: Maduuuixes, de teatre clown familiar, amb la Bleda.
A partir de les 12h (Plaça de la Font del Lleó): Tastaolletes: Tast popular de cigrons entretinguts, cuits amb aigua termal i foc de llenya en l’olla més grossa de Catalunya (fins a acabar existències).
De 12h a 14h (Plaça de la Font del Lleó): Olles i ràdio: Programa especial de Ràdio Caldes amb motiu del Mercat de l’Olla (107.8 FM i www.radiocaldes.cat). Fotoreclam i sorteig de paquets termals.
A partir de les 13.30h (Restaurants de Caldes): "Se’ns en va l’olla": Plats estrella a la carta dels restaurants.
A les 17h (Plaça de Can Rius): Espectacle infantil: El rebost de l’orellut, titelles, amb 3/4 de Quinze.
De 17h a 20h (Plaça de Can Rius): Activitats infantils: Careta llaminera / Gimcana saludable / Espai jocs.
A partir de les 17.30h (Plaça de la Font del Lleó): Tastaolletes: Tast popular de cigrons entretinguts, cuits amb aigua termal i foc de llenya en l’olla més grossa de Catalunya (fins a acabar existències).

Amb aquest horari ric en activitats i sabors, el Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui promet ser un cap de setmana inoblidable per a tota la família. Un esdeveniment que uneix la tradició amb la modernitat i que celebra amb entusiasme la rica cultura gastronòmica local.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès