Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Fira i festes de l'Ascensió torna a Granollers aquest mes de maig en format sostenible

19 Abril 2023 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: ECV

Població: Granollers


Del 19 al 21 de maig, Granollers omplirà els carrers amb una nova edició d'aquesta fira amb origen agroramader i que ha adquirit un nou format més sostenible seguint els objectius de l'Agenda 2030

residencia ballesol barbera del valles

No et perdis les Festes i Fires de l'Ascensió 2023 a Granollers

Com cada any, la darrera setmana de maig Granollers es vesteix de gal·la per celebrar la Fira i Festes de l'Ascensió. Del 19 al 21 de maig, la comarca del Vallès Oriental obrirà les portes del Parc Firal i acollirà un nou model de festa, adaptant-se a un nou consum d'energia sostenible però mantenint les arrels tradicionals de les festes de l'Ascensió.

Aquesta fira tan tradicional té un origen agroramader, però que amb el pas del temps ha anat evolucionant fins a esdevenir en una mostra que acull moltes activitats culturals i populars de diferents sectors i que és reconeguda a tota la comarca. Aquest any n'és la prova.

En aquesta nova edició el Parc Firal acollirà, per primer cop, la fira de l'Economia Verda i Circular (EVC), que s'especialitza en temàtiques de mobilitat, d'energia, dels residus, el consum sostenible, la producció agroalimentària de proximitat i ecològica.

A més a més, també es mantindran les mostres típiques del Vallès, on trobarem diferents esdeveniments de comerç, turisme, esports, automoció i, també, un espai gastronòmic.

Granollers ha fet una aposta clara cap a l'Agenda 2030 per assolir Objectius de Desenvolupament Sostenible amb diferents projectes d'economia verda i circular. Amb els nous temps, es planteja la fira de l'Ascensió com un marc on presentar totes aquestes iniciatives, i liderar un nou projecte firal temàtic amb un nou model de fira de l'Ascensió.

Tradició

La tradicional fira de l'Ascensió de Granollers té un origen agroramader que, amb el temps, va evolucionar cap a una mostra multisectorial molt concorreguda. La fira és també la festa de Granollers, amb múltiples activitats culturals i populars al centre de la ciutat. Una gran experiència comercial, turística i participativa.

Transició verda

Granollers ha fet una aposta decidida cap a l'Agenda 2030 i l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Està portant a terme diferents projectes d'economia verda i circular. Amb els nous temps, es planteja la fira de l'Ascensió com un marc extraordinari on presentar aquestes iniciatives, i liderar un nou projecte firal temàtic en aquest àmbit. El nou model de fira de l'Ascensió.

Fira d'Economia Verda i Circular

Orientar tota la nostra activitat cap a la sostenibilitat és un acte de responsabilitat que requereix un canvi de visió, tant empresarial com individual.

Ens podrem implicar en aquesta transformació si coneixem quines són les accions que es porten a terme des de l'administració i del teixit empresarial, i si tenim abast a la informació i recursos amb els que participar-hi.

EVC és un esdeveniment comercial i divulgatiu, d'àmbit català, que ens obre les portes a l'economia verda i circular.

  • La Fira. Oferta especialitzada, ordenada en pavellons temàtics, amb promocions i venda de producte.
  • Exposicions. Per entendre que l'economia circular forma part de tots els àmbits de la nostra activitat.
  • Jornades. Sessions tècniques adreçades a professionals per innovar, conèixer casos d'èxit i crear xarxa.
  • Activitats. Tallers, xerrades i demostracions per introduir la ciutadania a l'economia circular.

Sectors representats

  • Residus i matèries. Gestors, Operadors, Ferrovellers, Valorització del material, Infraestructures i instal·lacions, Béns d'equip, Consultori i Enginyeria.
  • Energies renovables. Infraestructures, Instal·lacions, Béns d'equip, Biocarburants, Biomassa, Fotovoltaica, Minieòlica, Autoconsum ...
  • Producció ecològica i de proximitat. Equipaments productius, Plantes i planters, Eines i utillatges ...

Fira, exposicions i activitats

Una fira interactiva que vol aportar al consumidor final, la informació i els recursos per participar en la transició verda. L'evolució temàtica de la tradicional fira de l'Ascensió de Granollers.
L'expo està organitzada en tres zones temàtiques, que acullen tota aquella oferta relacionada amb Economia Verda i Circular. Cada espai té les seves pròpies exposicions, activitats i tallers.

  • Pavelló EVC. Què s'està fent, i què podem fer, per reduir, reutilitzar, reciclar i ser eficients en el consum energètic.
  • Menjar bé. El mapa del rebost agroalimentari que tenim més a prop.
  • Mobilitat sostenible. La manera més eficient, sostenible, i econòmica, de desplaçar-nos.

L'expo també està organitzada en pavellons temàtics, que agrupen l'oferta comercial i les activitats divulgatives. L'espai FÒRUM és l'auditori de la fira que permetrà acollir conferències especialitzades.

Oferta comercial i estands

Mostra comercial d'empreses i entitats especialitzades en cada temàtica.

Participació i activitats

Tallers, jocs, i tota mena d'activitats per a tots els públics.

Divulgació i exposicions

Cada pavelló temàtic disposa d'una EXPOSICIÓ pedagògica i divulgativa.

Coneixement i conferències

Programa de conferències i debats sobre diferents temàtiques de la fira, a l'espai FÒRUM.

Mostra d'oficis

A la Porxada de Granollers, en el marc de les Fires i Festes de l'Ascensió. Una proposta divulgativa, que recupera els oficis antics, alguns actualment molt demandats en l'àmbit professional i laboral.
Una iniciativa alineada amb els conceptes de la recuperació i reutilització de materials, que ens permet fer el pas de la tradició cap a una transició verda.

Però, què hi trobarem? La resposta és senzilla, com cada any hi haurà una demostració dels diferents oficis a càrrec dels mestres artesans. En un format pedagògic que ens explica l'origen de cada activitat, i que connecta amb les necessitats dels diferents sectors econòmics d'avui dia: Bufador de vidre, talla lítica, ninotaire, cisteller, picapedrer, forjador, llauner, sabater i ceramista.

Fira referent dels jocs de taula

La Fira JugarxJugar va néixer l'any 2007 com un complement lúdic de la Fira de l'Ascensió de Granollers amb la vista posada especialment en dos aspectes: divulgar el joc de taula com una manera divertida d'aprendre, estimular la imaginació i relacionar-se., i en l'impuls de la tasca creativa dels autors dels jocs de taula.

A JugarxJugar hi trobareu el vessant destinat a acostar els jocs al gran públic, l'orientada als aficionats i experts amb presentacions i campionats, i la de suport a l'entramat editorial.

Edició dels Jocs 2023

Aquest any commemorem els 50 anys de la creació del joc de taula de "la Llebre i la Tortuga", considerat com un clàssic dels jocs de taula moderns.

El joc va ser creat per David Parlett el 1973, inspirat en la faula d'Esopo, "La llebre i la Tortuga". El joc va ser publicat per primer cop l'any 1974 al Regne Unit per Intellect Games. Però passarà a la història, principalment, per ser el guanyador del primer Spiel of Jhares l'any 1979, prestigiós guardó en l'àmbit internacional.

Per tant, trobarem una oferta comercial i propostes interactives per als diferents públics assistents.

També hi haurà una mostra comercial i propostes interactives per a als diferents públics assistents, demostracions de jocs, campionats, passaport lúdic, jocs de miniatures, jocs gegants, activitats professionals, jocs tradicionals i, finalment, premis del 6è Concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs de taula / Concurs Joc a l'aula 2023 / Menció Ludo Qualitas 2023 al joc nacional de l'any / Concurs Provocatio 2023 de creació de jocs de taula.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès