Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Notícia: “Sota la mascareta”, el projecte radiofònic de l’Institut de Vilamajor


Autor/a: puntvalles.com

Centre: Institut VilamajorA causa del confinament, l’Institut Vilamajor es va veure obligat a adaptar l’optativa de ràdio que feien al centre. Concretament, l’han transformat en un programa de ràdio  quinzenal anomenat:" Sota la mascareta". El programa és un magazine divulgatiu que s’ha convertit en un punt de trobada de gran impacte per a tots els veïns i veïnes de Sant Pere de Vilamajor.

El projecte està ben arrelat al territori i ha permès difondre la ràdio a tots/es els joves de l’institut Vilamajor, més enllà dels alumnes que feien l’optativa de ràdio. A més, també s’ha obert a altres comunitats educatives, famílies, comerços i entitats del municipi. Fins i tot s’ha convertit en una #ApSdesdeCasa destacable pel Diari de l’Educació i pel Centre de Promoció de l’Aprenentatge i Servei a Catalunya.

El dissabte 6 de juny es va dur a terme la darrera emissió del programa a través de Ràdio Vilamajor (98.0FM) i per streaming a Internet. 

El projecte ha sigut un gran èxit i els alumnes de l’Institut Vilamajor valoren positivament l’optativa.

  • Jordi Parra, alumne de l'optativa de ràdio de 3r ESO: "El que molava de ràdio era quan anàvem a la ràdio de l’institut, però, amb les circumstàncies que estan passant, no es pot fer".
  • Alumne de l'optativa de ràdio de 3r ESO: "A mi l'optativa de ràdio d'agradat, però per culpa del confinament no hem pogut acabar bé l'assignatura. Però a mi m'ha agradat tot".
  • Alumne de l'optativa de ràdio de 3r ESO: "L'assignatura és el segon any seguit que la faig i em sembla bastant interessant, ja que no fem molts deures i ens ho passem bé. Em sembla molt guai la petita visita a l'estudi de Ràdio Vilamajor, ja que ens expliquen totes les persones que estan allà és per la passió a la ràdio i per parlar sobre coses interessants sense cap tipus de lucre per fer això, que sigui voluntari em sembla molt bé, ja que ho fan perquè els hi agrada i no per interessos econòmics. El nostre propi programa la veritat és que mola la idea i és molt guai editar àudios."

A més, Quim González, qui ha participat activament en el programa de ràdio, ens ha fet arribar un àudio amb  la seva valoració sobre el projecte. 
 


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès