Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Entrevista: Mercè García


Autor/a: Roc Galera

Imatges: Mercè Garcia

Centre: Institut Giola“El que a mi m’agradava era estar darrera del taló maquillant”

Aquesta noia es diu Mercè Garcia. Una gran maquilladora molt jove. Només té 21 anys. És un noia treballadora i se li dona tant bé maquillar que fins i tot, una productora que s’anomena Story la va convidar a anar a maquillar al videoclip de la Rosalía més actual, Millonaria. Ella és una jove que no es conforma fàcilment, i que té una ment molt oberta. Mai en té prou, ja que tot i tenir molts estudis encara té el desig de continuar formant-se. Ella gaudeix molt fent bodypaints i tot tipus de maquillatges. Li agradaria trobar una feina que quadri amb el seu currículum.

 

Quina carrera de maquillatge vas fer?

Jo vaig estudiar un cicle superior de caracterització i maquillatge professional i després vaig estudiar un Màster a la mateixa escola a Barcelona, que tractava més el que és maquillatge per fotografia audiovisual, per revista etc.

 

Perquè vas triar aquesta carrera?

Vaig començar estudiant teatre, i també he fet teatre tota la meva vida, a un grup de teatre del meu poble (Llinars). I em vaig adonar de que m’agradava molt maquillar als personatges de la obra de teatre cadascun amb la seva personalitat, per transmetre coses diferents segons el personatge. Més tard, quan vaig començar a estudiar teatre, vaig preferir que allò fos un Hobby, I que el que a mi m’agradava era estar darrera del taló maquillant.

 

Actualment de què treballes?

Justament ara estic treballant  per una empresa de cosmètica natural que es diu Freshly i hem obert la primera botiga en tot el món de la empresa. De moment m’està agradant molt, crec que m’hi estaré un temps sobre tot per estalviar, formar-me i aprendre sobre tot aquest món.

 

Què me’n dius dels curtmetratges...

He fet un parell de curtmetratges i he fet també un llarg metratge. Han estat tots amb una escola de cinema. Una vegada tu estàs començant necessites tenir experiència amb les càmeres, és molt bo trobar gent que està estudiant coses de cinema però des d’una altre perspectiva, hi ha gent que està estudiant direcció, hi ha gent que estudia fotografia, i hi ha gent que estudia maquillatge. Llavors si ens ajuntem tots els que estem estudiant llavors aprenem tots junts. Ningú em cobra res en aquests tipus de treballs. I a més intenten que tinguem totes les despeses pagades, tan transports menjar i tot això. Llavors que jo hagi vists acabats ja han estat: un que es diu Los Apaches, un que es diu Ni oblit ni perdó, que és més de temàtica política i d’aquí poc n’estrenarem un altre però encara no sabem quant serà.

 

Sabem que vas anar a maquillar al vídeoclip de la Rosalía. Explica’ns la teva experiència.

Jo aquell dia no crec que l’oblidi mai perquè hi vaig treballar molt a gust i també hi vaig veure un ambient molt professional que no havia vist d’aquesta manera fins llavors. Jo em quedo amb el fet de veure tot el procés, ja que és un procés en que la gent només en veurà una part al youtube però jo em quedo amb tot el que vaig veure i tot el que vaig riure amb els ballarins, fins i tot amb la Rosalía, també.

 

Has anat a maquillar a algun altre videoclip famós o alguna pel·lícula?  

Famós, famós no, però vaig estar treballant en un videoclip d’un cantautor català que es diu Oriol Barri, que va ser el meu primer videoclip. Videoclips en si només he fet aquest i el de la Rosalía. Clar, pensa que amb 21 anys molta experiència tampoc puc tenir, però si treballes amb productores que et tinguin en compte i que et vegin treballar molt comptaran amb tu per coses grans com em va passar a mi amb la productora que es diu Story, que és la que em va trucar per treballar al videoclip de la Rosalía.

 

Els teus treballs més importants de maquillatge quins han estat?

A mi el que m’agrada més és maquillar una cosa que es pugui veure en directe i en moviment, com ara una passarel·la, el que és teatre o un casament. És molt emocionant maquillar en casaments. Perquè és un dia que hi ha moltes emocions, i si algú et té en compte per un dia així és important. Igualment jo crec que els meus treballs més importants i sembla una tonteria, han estat a classe. En treballs de fi de curs i en teatres, que jo he hagut de pensar en música (la de fons), en estilistes, en el maquillatge... també crec que han estat dels més importants perquè ha vingut part de la família a veure-ho, i els amics també. I crec que és el que m’apassiona més. Però el més important va ser el de fi de Màster, que vaig fer servir llum ultra violeta, i vaig aconseguir transmetre el que volia que transmetés el meu robot, ja que anava de robots. I quedava súper bé amb les llums apagades.

 

Quin treball va ser el més divertit de realitzar?

Un dels curtmetratges que he dit abans, de Los Apaches. Aquest curtmetratge el vam haver de rodar en un campament a prop de Banyoles. Era un campament en el que estava ple de tipis d’indis, diguem, i hi dormíem, allà dins. Era un campament en el que venen nens de colònies. I va ser com estar de colònies però la majoria del temps estàvem treballant en un curtmetratge i també rodàvem amb nens. Va ser molt divertit perquè era com estar de colònies mentre treballaves. També teníem un tobogan que anava a parar a una piscina, teníem l’hora de dinar que tocaven amb una campana... I jo tinc molt bons records d’aquell curtmetratge. I si crec que aquell va ser el més divertit.


Més continguts de Institut Giola


Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: David López

Escalfament global

Un perill mundial

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Tània Gómez Altimira

L’únic perill a les xarxes

És el ciberassetjament?

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Agustí Baez Figueredo

Hi ha animals que

Potser ja no veuràs

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Judith Jimenez

La casa de papel s’emporta un Emmy.

"Primera sèrie espanyola en rebre aquest premi"

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Izan Garcia

Arnau Guardi

“M'apassiona la cultura popular”

Llegir

Institut Giola

Llinars del Vallès

Autor/a: Paula Lorite

MªÀngels Buitrago

“Ens deien que havíem d’anar amb tranquil·litat a un lloc descobert”

Llegir

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès