Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ariox: “Intento que els meus temes segueixin una mica el moviment de foc lent, fet a casa, molt íntim i ben cuida’t”


6 Febrer 2023 Redacció: Júlia Salvans

Imatges: Ariox

Població: Cardedeu


Ariadna, més coneguda com a Ariox, és una cantant i compositora nascuda a Cardedeu i que va fer el salt a la fama el 2020 en plena pandèmia mundial.

L’artista de 21 anys, sempre ha tingut passió per la música tot i que en el seu entorn no hi havia cap músic. Tampoc va rebre educació musical; cant, instruments... tot i que a la cardeuenca sempre li ha agradat escriure i això va ser el seu punt d’inici. Enmig del confinament, la cantant va començar a investigar i jugar amb programes de producció musical amb l’ordinador, de forma casual, com a hobby ajuntant els escrits que feia i que van donar lloc als primers sis temes que acabarien creant el seu primer EP anomenat “Venir fins aquí”, amb el que es va guanyar el públic des del primer moment, connectant amb el so casolà i les lletres sinceres de l’artista. 

Per ella, va ser tot un descobriment perquè li va permetre expressar-se més enllà del que havia fet mai. “Venir fins aquí” ens parla de tot el viatge que va fer l’artista, de la transformació d’un lloc a un altre. Parla d’un moment en què ella com a persona se sentia bé, després de molt temps es va trobar el seu lloc. Aquest EP, està conformat per “Dins meu”, “Dies d’estiu”, “Declaració d’interludi”, “Desig” i “Dins seu” tots temes íntims, creats a l’escriptori de la seva habitació i que han estat cuidats des de l’inici fins al final. Aquest EP, va sortir a la llum en un moment complicat, just acabant el confinament. 

L’artista, no tenia pensat la comunicació i quan va tocar de peus a terra va decidir creure amb el projecte tirant així 2 EP, un àlbum amb Galgo Lento i alguns singles i col·laboracions.

D’on ve el nom d’Ariox, com sorgeix? Té un significat especial?

La veritat és que m’agrada aquesta pregunta, molt sovint me la fan i sempre em ve un somriure a la cara. 

El meu nom és Ariadna i normalment em diuen Ari, farà uns anys, vaig decidir posar-me un nom d’usuari una mica més original a l’Instagram que deixes de ser el meu nom i cognom tot seguit i vaig apostar per Ario, ja que m’agradava i alguna gent a l’escola em deia així. 

Quan vaig anar a triar el nom clarament estava agafat i automàticament l’Instagram em va derivar a Ariox. Al primer moment no em va fer gaire el pes, però ara me l’he fet tant meu que fins i tot un munt de gent em crida i em reconeix per aquest nom

Quin és el teu nom real?

Com he comentat el meu nom real és Ariadna, però em diuen Ari

Com arriba la teva passió per la música? Inicis?

La veritat és que sempre m’ha agradat moltíssim la música des de ben petita, a casa, però, no hi ha cap músic és estrany a més a més, mai he rebut educació musical; cant, instrument... A mi sempre m’ha agradat escriure, escric moltíssim, i aquest va el motiu principal de tot plegat. Transformar i transportar els textos que feia en cançons. Ho trobava senzill i molt íntim, mostrar el que escrivia en forma de cançó, em deixa expressar més enllà i em motivava a tirar endavant.

Les cançons del teu primer EP Venir fins aquí parlen sobre el viatge que fas fins que el teu primer treball surt a la llum, però exactament com vius aquest viatge?

Exacte, el meu primer EP amb el que va començar tot explica aquest viatge, aquest camí, aquesta transformació d’una cosa a una altra, perquè, al cap i a la fi, tot es tracta d’això, anar avançant. “Venir fins aquí” parla doncs d’un moment en el qual jo com a persona em sento bé, després de temps, en sento a gust en el lloc en el qual estic, i això em motiva a publicar l’EP. 

Vaig tenir la gran sort de publicar un recull de temes íntims, cuinats a casa meva, al meu escriptori, cuidats des del primer dia fins a l’últim.

El dia d’avui hi penso molt amb aquesta feina feta. M’hi sento còmode quan miro endarrere, és important saber d’on venim.

2 de les 4 cançons incloses en el teu segon EP “Fotre el camp” i “ja fa un temps” van estar llançades amb anterioritat, a quines plataformes van ser llançades?

El meu segon EP “Ens hem deixat els fogons encesos i s’ha cremat la cuina” va arribar amb dos singles abans del seu llançament, aquests dos esmentats. Tots dos van arribar amb un videoclip, a YouTube, i també a Spotify, Apple Music..., Van tenir una rebuda molt maca abans de l’EP.

Quines són les teves fonts o mecanismes d’inspiració?

Avui en dia segueixo amb les mateixes fonts o mecanismes d’inspiració. Això m’agrada moltíssim i de fet em fa sentir molt segura en el projecte. Normalment, intento guiar-me pel que sento, pe que he sentit, m’obro davant el full i escric d’una manera senzilla buscant una comunicació intima i segura de la qual ens veiem entesos, dins del que escoltem.

Per mi és molt important que tot tingui una coherència, sentiments i sobretot una cura, m’agrada molt cuidar el que faig i acostumo a tenir un llenguatge dins de les meves cançons, uns patrons que m’agrada seguir en escriure, en produir la música i fins i tot a l’hora de presentar-a i compartir-la als concerts o a les plataformes.

Pel que fa a les fonts d’inspiració m’agradaria mencionar a Pau Vallvé que ha estat per mi una referència molt gran en aquest projecte musical i pel que fa a nivell més internacional Girl In Red. Projectes molt cuidats, una estètica molt personal, i sobretot artistes de cap a peus.

Quan et van plantejar l’oportunitat de treure el teu primer disc, com et vas sentir?

El meu primer EP va sortir en un moment complicat, just acabant el confinament. No tenia pensat la comunicació de tot plegat i en tocar de peus a terra va ser quan vaig decidir creure’m tot aquest projecte i tirar endavant 2 EP, un àlbum conjunt amb Galgo Lento i alguns Singles i col·laboracions. 

Ara que arriba l’hora de debutar amb un àlbum, estic molt contenta i tinc ganes de viure’l i compartir-lo.

Com vas arribar a estar amb el segell discogràfic Luup Records?

El projecte va sortir en un moment complicat, en el qual jo no tenia gaire clar com avançaria tot plegat. El que sí que tenia clar era com volia cuidar-lo i que tenia ganes de fer molta més música. Un dia vaig tenir la possibilitat de trobar-nos mútuament amb Luup Records el segell discogràfic en el qual estic actualment i vam començar a treballar al poc d’unes setmanes. Ara com ara estic molt contenta de formar part d’aquesta família, envoltada de projectes i artistes únics i preciosos.

He vist que descriuen el teu estil com a “casolà i sincer”. Creus que és així? O el definiries d’una altra manera?

És curiós sí! De fet, la primera vegada que vaig sentir aquestes paraules em va fer gràcia, després vaig associar-les bastant i me les vaig fer una mica meves. A mi sempre m’ha agradat molt el concepte “casolà” i més venint de terres catalanes on ens agrada fer casa, fer caliu, seguir costums... En veure com utilitzaven aquest concepte en referir-se a la meva música em va agradar, al cap i a la fi, intento que els meus temes segueixin una mica aquest moviment, de foc lent, fet a casa, molt íntim i ben cuida’t.

M’agrada entendre la meva música com a “casolana i sincera”.

Artista amb qui t’agradaria compartir escenari o treballar en un futur?

Doncs estic molt contenta amb tota la xarxa d’artistes que s’ha creat a Catalunya actualment, la gran oportunitat de fer música i de néixer projectes nous diferents del que s’havia fet fins ara és important. 
M’agradaria treballar amb Xicu i Maria Hein pròximament fins i tot obrir una mica més el cap i poder experimentar amb artistes com Jimena Amarillo i Ganges.

Un lloc on t’agradaria tocar?

En l’actualitat, m’agradaria poder tocar a Madrid, hi ha un moviment molt interessant

Hi ha prevista nova música per aquest 2023? Ja sigui un senzill, LP, EP, àlbum...

Exacte. Aquest nou any ve ple de novetats. Nova música, nou directe, col·laboracions..., Ja fa un temps que treballo en el meu àlbum debut, en tinc moltíssimes ganes, podrem veure una nova direcció, reptes i sobretot un avanç musical amb la intimitat i senzillesa sempre acompanyades de la mà.

Estigueu atents/es a les xarxes! Quines ganes.

A part de la música, quins altres hobbies tens?

M’agrada moltíssim l’art, dibuixar, il·lustrar, escriure. He elaborat algun de l’art que apareix al meu projecte amb col·laboracions d’altres artistes. Intento molt posar-hi una coherència música-art en el qual faig, trobo que és un procés interessant.

Quin és el teu somni per complir?

Busco transmetre, expressar el que sento, aquesta vinculació del meu art amb la meva música. M’agradaria poder mostrar això cada dia, arribar a gent i poder ser referent. Estic molt contenta d’on soc ara mateix i per mi tot això ja és part d’un somni on vaig posant el meu granet de sorra.

Com et veus d’aquí a 5 anys?

M’agradaria treballar en el món de l’art, poder continuar fent música, créixer i fer créixer tot això amb mi.
 


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès