Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Partit Popular domina les Eleccions Europees a Espanya i les guanya amb 22 escons

10 Juny 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Cedides - ACNAmb un guany històric de 22 escons, el PP supera el PSOE (20) i VOX (6), mentre Ciutadans queda fora del Parlament Europeu

El Partit Popular (PP) ha emergit com el gran guanyador de les eleccions al Parlament Europeu en territori espanyol, segons dades oferents fins a un 99,59% d'escrutini. Aquest partit ha obtingut 22 escons, un increment notable comparat amb els 13 assolits en la convocatòria anterior de 2019.

Canvi de lideratge

Els resultats revelen un creixement substancial del PP, que ha arravatat el lideratge al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE), relegant-lo a una segona posició amb 20 escons, un menys que en les últimes eleccions. Aquest resultat marca un gir en els suports comparat amb la configuració de fa cinc anys, quan el PSOE liderava el panorama electoral.

Vox, la tercera força més votada

Al tercer lloc de la taula, Vox ha aconseguit 6 escons, dos més que en el seu anterior compte, mentre que Ara Repúbliques en manté 3. Nouvinguts al Parlament Europeu, Sumar i S'ha Acabat la Festa també han obtingut 3 escons cadascun, destacant-se així en aquesta contesa electoral. Per la seva banda, Podem ha vist una reducció del seu suport, resultant en només 2 escons, seguit per Junts, que conserva un únic escó. CEUS manté la seva presència amb un escó, malgrat un descens en el percentatge de vots.

Declivi de ciutadans

D'altra banda, el desgast electoral ha estat evident per a Ciutadans, que ha quedat fora del Parlament Europeu, reflectint així un declivi continuat ja observat tant al Congrés dels Diputats com al Parlament de Catalunya.

Preferències autonòmiques

A escala de comunitats autònomes, el PP ha estat el més votat a 15 de les 19 comunitats, mostrant una clara preferència en comparació amb les dues guanyades pel PSOE. Ara Repúbliques i el PSC han triomfat cadascun en una, mostrant una distribució geogràfica del suport que varia notablement respecte al 2019, quan el PSOE va guanyar en 16 autonomies.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès