Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El PSC celebra un històric doblet electoral sota la batuta de Salvador Illa

13 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACNEn una jornada electoral marcada per l'expectació, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha assolit una fita destacable, igualant el seu millor resultat històric amb 42 escons, xifra que rememora el triomf de Pasqual Maragall l'any 2003. Aquesta victòria obre de nou la porta a la influència socialista en el panorama polític català des de la transició democràtica. Amb el 99% dels vots comptabilitzats, els socialistes han captivat prop de 870.000 vots, superant en 200.000 la seva marca anterior, consolidant Salvador Illa com el líder indiscutible i revalidant el seu lideratge amb una segona victòria consecutiva, un èxit que no es repetia des d'Artur Mas.

Aquesta reiterada victòria electoral, inicialment assolida en els anteriors comicis amb 33 diputats sota la coalició "Socialistes i Units per Avançar", demostra la resiliència i la creixent influència del PSC, malgrat no haver concretat un pacte de govern en la passada legislatura. Els socialistes han dominat la circumscripció de Barcelona i han emergit com la força més votada en diverses comarques clau, mostrant un fort suport en l'àrea metropolitana de Barcelona i en ciutats estratègiques com l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, entre altres.

El PSC no només ha triomfat en els grans nuclis urbans, sinó també en localitats de rellevància turística i comercial com Tarragona, Salou i Vilanova i la Geltrú, estenent el seu suport a la Val d'Aran, on s'ha imposat en els municipis més significatius.

Després de períodes de resultats més modestos durant les legislatures marcades pel debat sobiranista, el PSC es reafirma com una força central en el panorama polític català, superant clarament les adversitats i reorientant el discurs polític cap a una nova era de lideratge socialista en Catalunya.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès