Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El PSC lidera de manera destacada les eleccions europees a Catalunya

10 Juny 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Cedides - ACNAmb gairebé el 31% dels vots, els socialistes lideren clarament sobre Junts i ERC, mentre emergents com "S'ha Acabat la Festa" irrompen en l'escenari polític

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) s'ha alçat com la força política més votada a Catalunya en les recents eleccions europees del 9 de juny. Amb un escrutini quasi complet, el 99,97% dels vots comptabilitzats, la formació encapçalada per Javi López i Teresa Ribera ha obtingut un 30,63% de suports, destacant-se així considerablement per davant de les altres candidatures. Junts, amb Toni Comín com a líder, ha quedat en segon lloc amb un 18,02% dels vots, seguit de prop per la coalició ERC i Diana Riba d'Ara Repúbliques, que han aconseguit el 14,82%.

Canvis importants en el panorama polític

El Partit Popular, representat per Dolors Montserrat, ha assolit la quarta posició amb un 13,77%, mentre que formacions com Vox i Podem han aconseguit un 6,2% i un 4,60% respectivament. Els resultats mostren un notable ascens del PSC en comparació amb les eleccions de 2019, quan es va situar com a segona força, i un descens significatiu de Junts, que el 2019 amb Carles Puigdemont com a cap de llista, va encapçalar els resultats a Catalunya.

Nous participants i caigudes significatives

Les eleccions han reflectit canvis considerables des de 2014, on ERC va ser la força més votada, en contrast amb els darrers resultats on la dinàmica de vot ha afavorit clarament els socialistes. També destaca l'entrada de la nova formació S'ha Acabat la Festa amb un 2,81% dels suports, superant així a partits consolidats com Ciutadans, que ha caigut fins al 0,55% després de diverses crisis internes.

Dominació per demarcacions: PSC guanya a tres capitals

En l'àmbit de demarcacions, el PSC ha dominat a Barcelona, Tarragona i Lleida, mentre que Junts ha mantingut la seva força a Girona. Tot i la baixa participació en comparació amb el 2019, els partits han mostrat tendències de vot que podrien reconfigurar el panorama polític de futurs compromisos electorals a Catalunya.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès