Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Entitats europees alerten sobre la segregació escolar i reclamen accions als futurs eurodiputats per protegir la democràcia

28 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACNDeu organitzacions catalanes recolzen el manifest que alerta dels riscos per a la cohesió social

En plena campanya electoral per a les eleccions europees, més d'una vintena d'entitats europees han signat un manifest per alertar que la segregació escolar representa una amenaça per a la democràcia. Aquest manifest, que compta amb el suport de 24 organitzacions, demana als futurs eurodiputats que s'elegeixin el 9 de juny que prenguin mesures per aturar la segregació escolar. El document subratlla que els nens i nenes de diferents orígens socioeconòmics creixen separats a tota la Unió Europea, la qual cosa alimenta la fractura social i l'extremisme.

Suport català al manifest

Deu entitats catalanes han signat el manifest, entre les quals es troben l'aFFaC, el Col·lectiu d'Escoles contra la Segregació, CCOO-Educació, Escoltes Catalans, ECASS, la FAVB, la Fundació Bofill, Empieza por Educar, la Fundació Secretariado Gitano i PINCat. A més de les entitats catalanes, el manifest té el suport d'associacions de diversos països europeus com Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Espanya, França, Itàlia, els Països Baixos i el País Basc.

Punt d'inflexió per a la Unió Europea

El manifest destaca que la Unió Europea es troba "en un punt d'inflexió" a causa dels "canvis demogràfics i la diversitat social". Les entitats signants alerten que, o bé es promouen realment els valors democràtics i el respecte als drets humans, o bé es corre el risc de retrocedir cap a idees discriminatòries davant aquestes transformacions.

Reclamacions als futurs eurodiputats

Les organitzacions demanen als futurs eurodiputats que implementin mesures de dessegregació dins les polítiques per a l'èxit escolar, com a part de l'agenda de l'Espai Europeu d'Educació. També sol·liciten que es millori la diagnosi i el monitoratge de la segregació escolar amb indicadors comuns, s'aprofiti els fons europeus per garantir recursos, es promogui la conscienciació i s'estableixin marcs normatius que permetin mesures efectives i sostenibles.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès