CARRER BONAVISTA, 4
Sant Quirze del Vallès
A Fisiomed Sant Quirze som un equip de fisioterapeutes i especialitzats, que treballem amb les més avançades tècniques per oferir-li el millor tractament possible.
Serveis que ofereixen
El meu sòl pelvià i la meva respiració
Les malalties respiratòries agudes i cròniques, com la tos i l'asma, poden suposar una pressió constant per al nostre sòl pelvià. Tota persona que pateix d'una d'aquestes patologies poden arribar a patir problemes de sòl pelvià.
Per entendre aquesta relació haurem de parlar de la relació estreta que tenen el diafragma (que realitza la respiració) i el nostre sòl pelvià (també conformat per dos diafragmes pelvià i l'urogenital).
Així doncs, tot el nostre cos treballa amb una estreta relació entre aquests diafragmes, units tots ells amb la musculatura abdominal i lumbar (el que anomenem CORE).
Si ens imaginem doncs aquest diafragma toràcic com una medusa i el seu moviment, quan inspirem (entrem l'aire), aquest múscul Baixa provocant una pressió abdominal i també al nostre perineu. El moviment contrari, l'exhalació provocarà que el diafragma toràcic s'elevi i ajudat per la musculatura abdominal en la seva contracció i també la contracció del sòl pelvià portant-lo cap a dalt.
Aquesta bona relació entre tots ells i la respiració, ens portarà a una bona funcionalitat de totes les estructures abdominals i pelvians: estómac, intestins, bufeta...,
Ara bé, si les males postures, el sedentarisme, els sobrepressions abdominal com el que succeeix en aixecar pesos repetitivament, esports d'alt impacte, o la tos, poden provocar un desequilibri permanent, que a la llarga ens portarà una debilitat o afectació del sòl pelvià.
Pots fer una prova col·locant la mà en el perineu. Seure amb l'esquena recta i provocar la tos, farà que notis una pressió a la teva mà.
Si pateixes del sòl pelvià, ja hauràs notat que en alguna ocasió hi ha petites pèrdues d'orina quan rius, estossegues, o fas esforços, i recorda que no cal haver parit perquè et passi.
Per això l'impacte d'una patologia que provoqui tos continuada, o que simplement el nostre diafragma no es pugui moure d'una manera correcta en tot el seu recorregut, a causa d'alguna dificultat respiratòria, per culpa de malalties com: tos crònica, asma bronquial, bronquièctasis, EPOC, reflux gastroesofàgic...,
I recordem amb la relació abdominal, doncs, que podem patir molèsties lumbars, estrenyiment, prolapses, morenes, incontinències urinàries i fins i tot disfuncions sexuals.
Puc millorar el meu sòl pelvià millorant la meva respiració?
Un estudi del National Center for BIotechonology Information va revelar que coordinar la contracció del sòl pelvià i la respiració, millora la capacitat respiratòria. Per tant, és important que tinguem en compte que en qualsevol treball de sòl pelvià la respiració serà un dels punts a treballar més importants.
Un altre estudi va confirmar que treballar el sòl pelvià amb Kegels, també millorava significativament la funció pulmonar.
És rellevant que ens fem una valoració del nostre sòl pelvià amb el teu ginecòleg de confiança, però sobretot amb el fisioterapeuta especialitzat. Sapiguem fins a quin punt tenim consciència de com i quan es mou, igual que el nostre diafragma i el nostre CORE.
Si pateixes ja algunes de les molèsties esmentades, t'interessa que aquest sòl pelvià s'enforteixi i tenir-ne més control. Això millorarà la teva qualitat de vida, la respiració, la digestió i inclús les relacions sexuals.
Preveu o recupera la salut del teu sòl pelvià.
Elisabet Benitez Porras num. de col.egiada 3609