Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Fisiomed Centre de Salut i Fisioteràpia


Visita'ls

www.fisiomed.cat

Contacta-hi

fisiomedsantquirze@hotmail.com

Telèfon

930195670

937215555

Adreça

CARRER BONAVISTA, 4

Població

Sant Quirze del Vallès

Les xarxes socials de Fisiomed Centre de Salut i Fisioteràpia

Instagram

Descripció

​​​​​Necessites un centre de salut i fisioteràpia a Sant Quirze del Vallès? Fisiomed Centre de Salut i fisioteràpia!!

A Fisiomed Sant Quirze som un equip de fisioterapeutes i especialitzats, que treballem amb les més avançades tècniques per oferir-li el millor tractament possible.

Serveis que ofereixen

 • Fisioteràpia especialitzada i rehabilitació funcional:  Actua en la prevenció, el manteniment i la recuperació de la funcionalitat de l'aparell locomotor, utilitzant qualsevol dels mitjans manuals, físics i químics (electroteràpia).
 • Fisioteràpia especialitzada en el sòl pelvià femení i masculí: incontinència urinària, disparèunia, pre i postpart, treball de diàstasi abdominal...,
  Fisioteràpia de l'articulació tempro-mandibular (ATM) i bruxisme.
 • Fisioteràpia esportiva: aquella que tracta a tot esportista que pateix alguna lesió o traumatisme, no necessàriament durant la pràctica física. 
 • Fisioteràpia Pediàtrica: conjunt de tècniques dirigides a l’estimulació en el desenvolupament del nen/a i de la seva psicomotricitat. 
 • Fisioteràpia respiratòria: conjunt de tècniques i maniobres per mantenir les vies respiratòries en les millors condicions possibles, amb la millora de la capacitat respiratòria/ventilatòria com en el cas de bronquitis, bronquiolitis, bronquièctasis, EPOC,...
 • Drenatge limfàtic manual: edema, lipedema, limfedema, intervencions quirúrgiques amb afectació limfàtica (estètica)...,
 • Diatèrmia: Mètode de tractament que es fonamenta en l'ús de corrent elèctrica d'alta freqüència per augmentar la temperatura a teixits profunds del cos humà.
 • Acupuntura i Punció Seca: tècniques amb aplicació d'agulles per estimular el nostre metabolisme i teixits. L'acupuntura busca el reequilibrament dels nostres meridians (Ying i Yang) i la punció seca és una tècnica semiinvasiva que utilitza agulles d'acupuntura pel tractament del síndrome de dolor miofascial o síndrome de dolor dels punts gatell.
 • Logopèdia: intervenció, prevenció, tractament i diagnòstic del llenguatge oral i escrit, tant en el seu desenvolupament, com quan hi ha afectació de l'aparell bucofonador. Tractem amb teràpia disfuncional les dislàlies (pronunciar malament un so /r/-/s/...), disfèmia (quequeig), disfonia, deglució atípica que ocasiona malformació de les dents, disfàgia (debilitat de la musculatura deglutòria), apnea del son/ronquera, reeducacions en dislèxia, TDA i TDAH...,

El meu sòl pelvià i la meva respiració

Les malalties respiratòries agudes i cròniques, com la tos i l'asma, poden suposar una pressió constant per al nostre sòl pelvià. Tota persona que pateix d'una d'aquestes patologies poden arribar a patir problemes de sòl pelvià.

Per entendre aquesta relació haurem de parlar de la relació estreta que tenen el diafragma (que realitza la respiració) i el nostre sòl pelvià (també conformat per dos diafragmes pelvià i l'urogenital).
Així doncs, tot el nostre cos treballa amb una estreta relació entre aquests diafragmes, units tots ells amb la musculatura abdominal i lumbar (el que anomenem CORE).

Si ens imaginem doncs aquest diafragma toràcic com una medusa i el seu moviment, quan inspirem (entrem l'aire), aquest múscul Baixa provocant una pressió abdominal i també al nostre perineu. El moviment contrari, l'exhalació provocarà que el diafragma toràcic s'elevi i ajudat per la musculatura abdominal en la seva contracció i també la contracció del sòl pelvià portant-lo cap a dalt.

Aquesta bona relació entre tots ells i la respiració, ens portarà a una bona funcionalitat de totes les estructures abdominals i pelvians: estómac, intestins, bufeta...,

Ara bé, si les males postures, el sedentarisme, els sobrepressions abdominal com el que succeeix en aixecar pesos repetitivament, esports d'alt impacte, o la tos, poden provocar un desequilibri permanent, que a la llarga ens portarà una debilitat o afectació del sòl pelvià.

Pots fer una prova col·locant la mà en el perineu. Seure amb l'esquena recta i provocar la tos, farà que notis una pressió a la teva mà.
Si pateixes del sòl pelvià, ja hauràs notat que en alguna ocasió hi ha petites pèrdues d'orina quan rius, estossegues, o fas esforços, i recorda que no cal haver parit perquè et passi.

Per això l'impacte d'una patologia que provoqui tos continuada, o que simplement el nostre diafragma no es pugui moure d'una manera correcta en tot el seu recorregut, a causa d'alguna dificultat respiratòria, per culpa de malalties com: tos crònica, asma bronquial, bronquièctasis, EPOC, reflux gastroesofàgic...,

I recordem amb la relació abdominal, doncs, que podem patir molèsties lumbars, estrenyiment, prolapses, morenes, incontinències urinàries i fins i tot disfuncions sexuals.

Puc millorar el meu sòl pelvià millorant la meva respiració?

Un estudi del National Center for BIotechonology Information va revelar que coordinar la contracció del sòl pelvià i la respiració, millora la capacitat respiratòria. Per tant, és important que tinguem en compte que en qualsevol treball de sòl pelvià la respiració serà un dels punts a treballar més importants.
Un altre estudi va confirmar que treballar el sòl pelvià amb Kegels, també millorava significativament la funció pulmonar.

És rellevant que ens fem una valoració del nostre sòl pelvià amb el teu ginecòleg de confiança, però sobretot amb el fisioterapeuta especialitzat. Sapiguem fins a quin punt tenim consciència de com i quan es mou, igual que el nostre diafragma i el nostre CORE.

Si pateixes ja algunes de les molèsties esmentades, t'interessa que aquest sòl pelvià s'enforteixi i tenir-ne més control. Això millorarà la teva qualitat de vida, la respiració, la digestió i inclús les relacions sexuals.

Preveu o recupera la salut del teu sòl pelvià.

 Elisabet Benitez Porras num. de col.egiada 3609


També et pot interessarGuia comercial del Vallès