Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Caldes estrena amb èxit la versió nocturna dels "Camins de bruixes"

15 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Caldes de Montbui

Població: Caldes de MontbuiUn recorregut teatralitzat pels indrets on van ser perseguides i assassinades les bruixes de Caldes de Montbui

La primera sessió de la "Nit de bruixes", la nova versió nocturna dels "Camins de bruixes", va tenir lloc el passat dissabte 11 de maig amb una gran acollida. Un total de 50 persones van participar en aquesta ruta teatralitzada que els va permetre reviure la història de les bruixes de Caldes de Montbui d'una manera única i suggestiva.

La ruta, que comença i acaba a la plaça de la Font del Lleó, té una durada d'una hora i mitja i transcorre per alguns dels indrets més emblemàtics de la vila, com les Termes Romanes, el pont romà, el Parc de Can Riusper, la plaça del Marquès i el Passeig del Remei. Durant el recorregut, els participants van poder conèixer la història de les dones que van ser acusades de bruixeria entre els anys 1619 i 1621, així com els processos inquisitorials a què van ser sotmeses.

La "Nit de bruixes" és una iniciativa conjunta de l'Ajuntament de Caldes de Montbui i el Museu Thermalia, que té com a objectiu acostar al públic la història de les bruixes d'una manera rigorosa i amena. A més de la teatralització, la ruta també compta amb l'explicació d'un guia expert que va contextualitzar els fets històrics i va respondre les preguntes dels participants.

Visto l'èxit d'aquesta primera edició, la "Nit de bruixes" s'oferirà de nou el proper dissabte 8 de juny, amb el mateix horari (21:30 h) i preu d'entrada (2,15 €). Les entrades es poden comprar a la botiga física del Museu Thermalia o en línia.

Un recorregut per la història més fosca de Caldes

La "Nit de bruixes" és una experiència única que permet reviure un episodi fosc de la història de Caldes de Montbui. A través d'una posada en escena teatralitzada i rigorosa, els participants poden conèixer la història de les dones que van ser acusades de bruixeria i patir els terribles processos inquisitorials de l'època.

A més del seu valor històric, la "Nit de bruixes" és també una proposta cultural molt atractiva que permet gaudir d'una nit diferent en un entorn únic. La teatralització, la il·luminació nocturna i la música ambiental creen una atmosfera suggestiva que transporta els participants en un altre temps.

Una activitat per a tots els públics

La "Nit de bruixes" és una activitat recomanable per a tots els públics a partir de 12 anys. El recorregut no presenta cap dificultat física i la teatralització està adaptada a tots els públics.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui

Guia comercial del Vallès