Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'escultor de Martorelles, Ricard Mira, celebra 4 dècades d'art amb una nova exposició i un llibre retrospectiu

5 Abril 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Maite Miró - Ajuntament de Martorelles

Població: MartorellesMira commemora 40 anys d'art amb una exposició a Corbera d'Ebre i un llibre retrospectiu

L'artista de Martorelles, Ricard Mira, conegut per la seva obra escultòrica en forja, s'uneix a la celebració dels 10 anys de l'ICRE (Institut Català de Recerca i Escultura) amb una exposició a l'Església Vella de Corbera d'Ebre. La mostra, que es va inaugurar el passat 23 de març, es podrà visitar fins al 24 de maig i comptarà amb la participació de 75 escultors i escultores, incloent-hi Mira, qui presentarà la seva obra "Horte mirant-se al mirall" (2008).

En aquesta ocasió, l'artista destaca l'emplaçament de l'exposició: "L'Església Vella, amb la seva teulada transparent i la seva llum natural, crea un espai únic per a apreciar l'art", comenta Mira. "A més, la forja en fred de 'Horte mirant-se al mirall' dialoga a la perfecció amb l'arquitectura de l'edifici", afegeix.

40 anys de la primera exposició

Aquesta participació coincideix amb un altre aniversari important per a Mira: els 40 anys de la seva primera exposició individual, que va tenir lloc l'estiu de 1984 al Restaurant La Marieta de Mollet del Vallès. Per commemorar aquesta fita, l'artista està preparant un llibre retrospectiu que recollirà la seva trajectòria artística al llarg d'aquestes quatre dècades.

El llibre, que s'espera publicar pròximament, serà un recorregut pels diversos estils i tècniques que Mira ha explorat al llarg de la seva carrera, des de la forja fins a la pedra, passant per la fusta i el bronze. A més, inclourà textos de crítics d'art i d'altres personalitats del món cultural, així com fotografies de les seves obres més emblemàtiques.

Amb aquesta nova exposició i la publicació del seu llibre retrospectiu, Ricard Mira consolida la seva posició com un dels escultors més destacats del panorama actual, un artista que ha deixat una empremta important en l'art contemporani català.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

martorelles

Guia comercial del Vallès