Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Cicle de passejades de la gent gran "A cent cap als cent" celebra la cloenda del curs 2023/24

14 Maig 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Caldes de Montbui

Població: Caldes de MontbuiLes Franqueses del Vallès ha acollit aquest acte de tancament del Cicle de passejades de la gent gran i ha reunit més de 150 caminaires que han fet un recorregut pels entorns naturals del municipi

Les Franqueses del Vallès va acollir el passat dimecres, 8 de maig, l'acte de cloenda del Cicle de passejades de la gent gran "A cent cap als 100", reunint més de 150 caminaires que van gaudir d'un recorregut pels entorns naturals del municipi. Aquesta última caminada va suposar el punt final d'un cicle que va arrencar el passat mes de novembre a Caldes de Montbui i que ha recorregut diversos municipis de la comarca del Vallès Oriental.

La iniciativa, impulsada per l'àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració dels ajuntaments participants, té com a objectiu fomentar l'activitat física entre les persones de més de 60 anys, afavorir les relacions interpersonals i promoure el coneixement del territori.

Un recorregut per l'entorn natural de Les Franqueses

La passejada per Les Franqueses va transcórrer per un entorn natural preciós, oferint als participants l'oportunitat de gaudir de l'aire lliure i de la bellesa del paisatge. A més, la caminada va finalitzar amb un ball conjunt de totes les persones participants, un moment de convivència i alegria que va posar el colofó a aquesta jornada.

Caldes de Montbui, 21 anys participant al Cicle

Caldes de Montbui ha estat present de forma ininterrompuda en aquesta iniciativa durant 21 anys (exceptuant el parèntesi de la pandèmia), des de l'any 2003. El consistori calderí ha demostrat un ferm compromís amb el projecte, fomentant la participació dels seus ciutadans i ciutadanes en les diferents caminades que s'han organitzat al llarg d'aquests anys. En aquest sentit, cal destacar que la participació de calderins i calderines ha estat força constant, amb una mitjana de 50 persones per edició.

Un projecte amb múltiples beneficis

El Cicle de passejades de la gent gran "A cent cap als 100" és una iniciativa que aporta diversos beneficis als seus participants. A més de fomentar l'activitat física i les relacions socials, el projecte també permet als participants conèixer diferents entorns de la província de Barcelona i aprendre sobre el seu patrimoni natural i cultural.

Els circuits de les passejades estan dissenyats i totalment adaptats a les necessitats de la gent gran. Són itineraris suaus, que discorren en la major part per pistes forestals o camins amb poca presència de trams urbans, i amb una durada aproximada de 3 o 4 hores en recorreguts d'entre 6 i 8 km.

Un èxit rotund

El Cicle de passejades de la gent gran "A cent cap als 100" s'ha consolidat com una iniciativa de gran èxit a la comarca del Vallès Oriental. La participació constant i els comentaris positius dels participants avalen el valor d'aquest projecte, que contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones grans i a fomentar el seu benestar físic i social.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui les franqueses del vallès

Guia comercial del Vallès