Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Escoltar la perspectiva ciutadana és clau

Redacció: Mollet Opina

Càrrec: Equip de Molletopina



L'Ajuntament ha engegat aquest mes un procés participatiu anomenat «Mollet, el teu barri» que consistirà en trobades presencials a cada barri amb els regidors corresponents per buscar l'opinió i les propostes de millora dels veïns i veïnes dels seus barris.

Des de MolletOpina creiem que és una bona iniciativa, però que no hauria d'acabar-se aquí.

Fins ara, la resta de processos participatius de la ciutat sempre han consistit en un procés concret amb un temps determinat i amb propostes ja tancades i elaborades per part de l'Ajuntament. Únicament es demanava una opinió final de prioritat o preferència per decidir al veïnat.

Per tant, aquest procés sembla que per fi trenca amb aquesta dinàmica que, a parer nostre, no era gaire atractiva. Aquest nou cicle participatiu podria servir per encetar una sèrie de sessions anuals a cada barri per tractar els temes de major rellevància i poder buscar l'opinió i el consens des de l'inici a tota mena d'actuacions.

A més, l'Ajuntament de Mollet ara disposa d'un espai digital de participació molt atractiu al web de la Diputació que aglutina tots els processos participatius, és fàcil de fer servir i a través del qual es poden difondre tots els continguts relatius així com l'agenda i, el més important, fer propostes, tot de manera molt dinàmica.

Fins i tot, seria un bon moment per reviure espais que ja existien i se'n van perdre, com la taula de mobilitat amb les entitats, amb una mecànica similar a la taula de la coordinadora de benestar animal, i estendre aquests espais a altres àmbits que ho poguessin requerir.

Iniciatives similars ja tenen llocs a altres municipis com Barcelona (Consells de barri) o, al costat de casa nostra, a Parets del Vallès, amb les sessions de regidories de barri.

Pensem que és hora que Mollet del Vallès pugui gaudir d'un espai participatiu per barris constant en el temps que acosti l'Ajuntament i la ciutadania i en millori la relació.

 

Creiem fermament que materialitzar els projectes de la ciutat amb la perspectiva ciutadana durant el procés d’elaboració farà de Mollet una ciutat millor.

- L'equip de MolletOpina

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès