Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Terrassa viatja en el temps amb la Fira Modernista 2024

9 Abril 2024 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: firamodernista.cat, FemTurisme

Població: Terrassa


Terrassa es transforma en un viatge al passat amb la seva emblemàtica Fira Modernista, que aquest any es celebrarà els dies 10, 11 i 12 de maig, consolidant-se com un homenatge vibrant a l'era d'or industrial de la ciutat.

Convidant locals i visitants a endinsar-se en la Terrassa dels inicis del segle XX, aquesta festivitat es presenta com una finestra oberta al període en què la ciutat va esplaiar-se com un centre neuràlgic de la producció tèxtil per marcar l'abans i un després en el seu desenvolupament social i cultural.

Un cap de setmana ple d'immersió històrica

La cita d'enguany posa especial èmfasi en la indústria tèxtil, amb un programa replet d'activitats que inclouen des de degustacions gastronòmiques fins a espectacles, passant per tallers infantils, visites culturals i exposicions. Es tracta d'una oportunitat única per submergir-se en el patrimoni i l'essència modernista que defineix la identitat de Terrassa, oferint als assistents una experiència immersiva que evoca l'esperit d'una època passada.

  • Espectacles: Espectacles itinerants, música en directe i teatre ambientaran la ciutat amb l'essència modernista.
  • Visites guiades: Recorreguts per descobrir el patrimoni modernista de Terrassa, incloent-hi fàbriques, cases senyorials i monuments emblemàtics.
  • Exposicions: Mostres dedicades a la indústria tèxtil, l'art i la societat de l'època.
  • Gastronomia: Degustació de plats i begudes típiques de principis del segle XX.
  • Activitats infantils: Tallers, jocs i propostes per apropar els més petits al Modernisme.

El cartell, una creació de Montse Sucarrats

Un dels elements més destacats d'aquesta edició és el cartell promocional, obra de la talentosa Montse Sucarrats, directora d'art de Suky&Co. Inspirant-se en l'estil incomparable d'Alfons Mucha, pioner de l'Art Nouveau, Sucarrats ha creat una peça visual que captura l'essència de Terrassa mitjançant una figura femenina evocadora, envoltada de detalls exquisits i simbologia tèxtil.

El disseny integra elements distintius com un teler de garrot i teixits històrics, així com una paleta de colors que contrasta tons daurats i verdosos amb un fons vermell intens, reflectint així la nova imatge de Terrassa Turisme.

L'elecció de la temàtica tèxtil per al cartell d'aquest any no només honra el llegat industrial de la ciutat sinó que també serveix com a recordatori de la influència perdurable de l'època modernista en la identitat cultural de Terrassa. Els detalls curosament triats i la tipografia ornamentada subratllen el vincle profund entre la història, l'art i la comunitat en aquesta festivitat.

Un esdeveniment per a tot

La Fira Modernista de Terrassa promet ser un esdeveniment inoblidable, una celebració de la història viva que convida a redescobrir la riquesa cultural i patrimonial d'una de les ciutats més característiques de Catalunya. Amb una mirada cap al passat, Terrassa es prepara per oferir un cap de setmana ple d'aventures, aprenentatge i bellesa, reafirmant el seu lloc com a capital indiscutible del Modernisme Industrial.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Guia comercial del Vallès