Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Molta pressa i poca endreça

Redacció: Jordi Seguer

Imatges: Jordi Seguer

Càrrec: Exalcalde de Parets i candidat a l'alcaldiaFa pocs dies hem pogut conèixer el contingut de la proposta de conveni urbanístic a signar entre l'Ajuntament i de Parets i la societat mercantil ARIAL FOMENTO que ha de donar llum verda a la modificació del Pla General per encabir la implantació d'una gran superfície comercial, de la marca LIDL, en l'àmbit conegut com el plàtan.

Aquesta publicació com també la modificació del sostre residencial, en el ple d'octubre, per aconseguir el vistiplau del Departament de Comerç de la Generalitat ens demostra que el Govern de la moció de censura té pressa per executar aquest 'pelotazo urbanístic'.

Si bé és cert que l'actual Pla General preveu uns 100 habitatges en aquests terrenys, dels quals una trentena són de protecció oficial, la realitat social i econòmica dels darrers tretze anys ha canviat i avui dia fa inviable tirar endavant aquell projecte.

Però el que mai pot fer un govern és adaptar el planejament als interessos d'un operador privat i més si aquest govern s'omple de boca que vol defensar el comerç de proximitat.

En l'audiència davant de la ciutadania, el Govern de PSC i Sumem Esquerres no va saber donar resposta a les preguntes del veïnat, que no entén les presses i la precipitació per aprovar aquests canvis urbanístics, si tenim en compte que falten pocs mesos per les eleccions municipals.

Del compromís que INCASOL construiria els 40 habitatges de protecció oficial en els terrenys que l'operador privat cediria a l'Ajuntament, ni rastre.

En cap dels articles del text inicial de conveni no apareix tampoc el compromís d'ARIAL FOMENTO d'assumir els costos de construcció de la rotonda de l'avinguda Catalunya amb Lluís Companys, anunciat des de fa mesos pel Govern de la moció de censura.

En contraposició, l'Ajuntament de Parets es compromet a tramitar amb diligència la modificació del Pla General. Per què tanta pressa, a què respon aquest interès?

Des d'Ara Parets ERC pensem que les presses no són bones i insistim que només un canvi de majoria política a l'Ajuntament el pròxim 28 de maig de 2023 pot aturar aquest autèntic despropòsit.

Guia comercial del Vallès