Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La preocupant realitat de la pèrdua d'audició

Redacció: Marta Navarro Torregrosa

Població: Barcelona


Avui vinc a expressar la meva preocupació sobre la pèrdua d'audició en adolescents, una condició que sovint se subestima perquè sol afectar la gent gran, però de vegades hi ha casos com el meu que arriba sense adonar-te'n i pot tenir un impacte significatiu en la qualitat de vida i pot arribar a canviar-la.

La pèrdua d'audició en adolescents pot ser causada per diversos factors, com l'exposició constant a sorolls forts, la infecció de l'oïda i l'ús inadequat d'auriculars. Sovint, els adolescents no són conscients que estan perdent la seva capacitat auditiva fins que la condició ha avançatsignificativament. Com va ser el meu cas.

Era una nena que escoltava perfectament des de la infantesa fins que vaig començar a perdre als 16 anys l'audició, i que a poc a poc ha anat progressant cada dia més fins a l'actualitat. Ja fa 4 anys que porto audiòfons i puc verificar que és el millor que m'ha pogut passar a la vida. Gràcies a això, puc continuar establint una comunicació verbal i oral amb el meu entorn, encara que no sigui el mateix.

L'origen de la pèrdua no la coneixem, és per això que m'agradaria interferir i fer una crida perquè s'estudiï més en profunditat aquesta situació.

És crucial que els pares, tutors i educadors estiguin conscients d'aquesta condició i estiguin atents als signes primerencs de pèrdua d'audició en els adolescents. A més, els joves han de ser educats sobre els riscos de l'exposició a sorolls forts i la importància de limitar el temps d'ús d'auriculars amb el volum alt.

Espero que es prenguin mesures per abordar aquesta situació, perquè els que el pateixen puguin gaudir d'una vida saludable com qualsevol altra persona.

Guia comercial del Vallès