Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Jose Angel Valero: “Hem format un grup de jugadors amb molta fam i humilitat”


3 Gener 2024 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: CF Ametlla

Població: L'Ametlla del Vallès


El futbol a l’Ametlla està en un moment de glòria. L’equip, que actualment milita al Grup 2 de Segona Catalana, se situa en el tercer lloc a la classificació, empatant a punts amb el CF Singerlin, segon, i seguint de ben a prop al líder, el CF Racing Vallbona, que es troba a només a dos punts de diferència.

Amb una gran dinàmica de resultats (7 victòries, 6 empats i 1 derrota), els jugadors de Jose Angel Valero hauran de continuar amb aquesta tendència per assolir els objectius marcats a foc a principis de temporada. Per conèixer aquests detalls i saber les claus de l’equip, hem parlat amb Valero. Si voleu descobrir-los, no us perdeu l’entrevista!

M’agradaria començar amb una avaluació del rendiment general de l’equip. Sembla que ha anat molt bé i ara veiem els resultats, no?

El rendiment de l’equip fins ara ha estat notable. Amb un canvi significatiu de jugadors a la plantilla, renovant només sis jugadors de l’any passat i amb molts jugadors nous, estic satisfet amb el rendiment fins ara, ja que no ens esperàvem estar en aquesta situació a punt de finalitzar la primera volta

Amb la situació actual de la classificació, quins diries que han estat els punts forts de l’equip per arribar a aquest tercer lloc?

El principal punt fort ha estat la formació d’un grup de jugadors amb molta fam. Hem aconseguit una unitat al vestidor i una mentalitat de voler assolir objectius, tot des de la humilitat i el treball. 

Som un equip que treballa sempre en els partits i que sabem que si no correm o si no lluitem, no arribem a la resta d’equips i, de moment, els jugadors s’ho estan creient i jo crec que aquesta seria la clau del que està succeint. La sort també ha estat un factor important

Parlant de la igualtat a la lliga, esteu a només dos punts del líder. Com planegeu abordar els pròxims partits per mantenir-vos en aquesta posició alta de la classificació?

Tenim un pla de vol molt definit des del principi. Hem abordat els primers deu partits amb l’objectiu de lluitar i encaixar totes les peces. Els propers sis partits seran claus per determinar la nostra posició i estem centrats en la permanència, sense parlar de promoció o ascens.

Nosaltres intentem plantejar el dia a dia i la setmana a setmana, partit a partit. El nostre objectiu és la permanència. Som a prop, però encara no s’ha aconseguit, encara ens queden almenys 15, 16 punts i l’única forma és pensar en el partit de cada setmana

La permanència és, per tant, el vostre màxim objectiu?

La paraula, per dir-ho així, promoció, ascens, liderar, estar líders, són paraules que estan prohibides en el vestuari, no es poden ni esmentar. Hem de pensar en el dia a dia, en el partit següent i a aconseguir la permanència al més aviat possible i jo crec que aquest és el camí i d’aquí no ens mourem. Quan passi aquesta segona fase de 10 partits, que estarem en la jornada 20, aquí sí que es veurà el que podem o no podem fer. Una vegada arribem a aquesta fase de la lliga, depèn d’on estiguem, entre tots arribarem a l’acord de saber si estem o no preparats per a fer alguna cosa més

Pel que fa als punts a millorar, quins aspectes creus que encara podeu treballar a l’equip?

Sempre es pot millorar. Indubtablement, jo crec que el nostre equip pot millorar moltes coses encara. Podem millorar l’aspecte ofensiu, podem intentar tenir una notació més gran de gols. Defensivament, malgrat jugar amb tres defenses, volem ser més sòlids. La nostra joventut és un aspecte que podem millorar, ja que molts jugadors són nous en aquesta categoria i podem millorar aquesta part “d’ofici” i experiència a la categoria perquè, al final, cada setmana serà més difícil.

Parles de la gestió de la motivació i la cohesió del grup, especialment amb jugadors joves. Com ho gestiones com a figura principal de l’equip?

La motivació és clau. La veritat és que soc un entrenador una mica antic en aquest sentit. Hem d’assegurar-nos que els jugadors estiguin contents i motivats per donar-ho tot. No permetem l’absència de treball, perquè saben el que volem des de l’staff tècnic, però és important que els jugadors vulguin estar a l’entrenament i jugar pel seu gust.

Als jugadors d’aquestes categories, al final, juguen perquè els agrada, i el més important per a mi és que el jugador estigui amb ganes de donar el màxim. Perquè si el jugador vol fer-lo, perquè a partir d’aquí arribarem on ells vulguin

Com a entrenador, quins aspectes són importants perquè un bon equip funcioni?

Aquí he de ser molt sincer, i qui digui el contrari... És imprescindible tenir bons jugadors i una gran unió al vestidor. També és crucial la preparació tàctica i tècnica, però la clau és que tot encaixi. L’estabilitat i el suport del club són també importants.

Jo he entrenat equips amb, potser, no tant de nivell futbolístic, però que estaven molt units i han aconseguit coses. I he entrenat equips que eren molt bons futbolistes i no volien o no estaven units i no han aconseguit res. El que diem a vegades dels equips grans.

Jose Angel, aquest petit espai, és per a tu

Nosaltres vam venir de Mataró i estem molt agraïts al president, a la directiva, a Ángel Gómez, i bo, en general al poble de l’Ametlla perquè ens han acollit com un més de la població, i ens sentim part d’ells. Espero que la unitat de tot el poble i la unitat de tots els que formem part del club ens ajudi a aconseguir els objectius. I animaria que tot aquell que pugui i vulgui, que ens vingui a acompanyar al municipal, perquè, amb tot el que ens ve, el necessitarem.


Guia comercial del Vallès