Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

ARIOX

14 Febrer 2023 Redacció: Júlia Salvans

Imatges: cedides

Població: Cardedeu


Indie Pop

Nom i cognom: Ariadna/ Ari
Nom artístic: Ariox
Significat del nom: Ariox ve d’Ario un mote que li agradava i que persones properes i del seu cercle li deien. Un dia, va decidir cambiar-se el seu nom d’usuari d’instagram perquè fos més original. Ario estava agafat i l’instagram li va proposar ariox. Al prinicpi no li feia el pes, però ara que se’l ha fet tant seu que li encanta.
D’on és: Cardedeu
Data d’inici: 2020
Estil: Indie Pop
Segell Discografic: Luup Records

HISTORIA ARIOX:

Ariadna, més coneguda com a Ariox, és una cantant i compositora nascuda a Cardedeu i que va fer el salt a la fama el 2020 en plena pandèmia mundial. Ariox, l’artista de 21 anys,  sempre ha tingut passió per la música tot i que en el seu entorn no hi havia cap músic. Tampoc va rebre educació musical; cant, instruments… A la cardeuenca sempre li ha agradat escriure i això va ser el seu punt d'inici. Enmig del confinament, la cantant va començar a investigar hi ha jugar amb programes de producció musical amb l'ordinador, de forma casual, com a hobby ajuntant els escrits que feia i que van donar lloc als primers sis temes que acabarien creant el seu primer EP anomenat "Venir fins aquí", amb el que es va guanyar el públic des del primer moment, connectant amb el so casolà i les lletres sinceres de l'artista. Per ella, va ser tot un descobriment perquè li va permetre expressar-se més enllà del que havia fet mai. "Venir fins aquí" ens parla de tot el viatge que va fer l'artista, de la transformació d'un lloc a un altre. Parla d'un moment en què ella com a persona es sentia bé, després de molt temps es va trobar el seu lloc. Aquest EP, està conformat per "Dins meu", "Dies d'estiu", "Declaració d'interludi", "Desig" i "Dins seu" tots temes íntims, creats a l'escriptori de la seva habitació i que han estat cuidats des de l'inici fins al final. Aquest EP, va sortir a la llum en un moment complicat, just acabant el confinament. L'artista, no tenia pensat la comunicació i quan va tocar de peus a terra va decidir creure amb el projecte tirant així 2 EPs, un àlbum amb Galgo Lento i alguns singles i Col·laboracions.

En el 2021 surt a la llum el seu segon treball un EP anomenat "Ens hem deixat els fogons encesos i s'ha cremat la cuina", un àlbum que el conformen 4 cançons, dues d'elles, "Fotre el camp" i "Ja fa un temps", llançades amb anterioritat a un videoclip que va veure la llum a través de la platafrma a YouTube i que també podem escoltar a través de les plataformes d'streaming musical com Spotify i Apple Music. Aquests dos temes van rebre una càlida rebuda abans que sortís l'EP.

No és fins al 2022 quan l’Ariox treu el seu primer disc "Mama, l'amor em dóna mal de cap" conjuntament amb Galgo Lento. Aquest disc ha sortit a la llum gràcies a Luup Records el segell discogràfic en què està. El juliol de 2022 va treure un nou senzill amb 3 temes anomenats "Què m'està passant", "0622" i "Anem Lluny (384.400 km)".


Els mecanismes i fonts d'inspiració de l'Ariox, sempre han estat els mateixos fent que es senti molt segura en el projecte. Normalment, l'artista es guia pel que sent ho ha sentit, s'obre davant el paper i escriu d'una manera senzilla mentre busca una comunicació íntima i segura de la qual ens veiem entesos, dins del que escoltem. Per l'Ariox, és molt important que tot tingui una coherència, sentiments i sobretot una cura, li agrada cuidar el que fa i acostuma a tenir un llenguatge dins de les seves cançons. Aquest patró el segueix a l'hora d'escriure, al produir la música i fins i tot a l'hora de presentar-la i compartir-la als concerts o a les plataformes.
Pel que fa a les fonts d'inspiració, Pau Vallvé i Girl In Red, han estat un dels referents en la seva carrera artística.

Els fans de l'Ariox, descriuen el seu estil com a casolà i sincer, un fet amb el que l'artista hi està d'acord. A la cantautora, sempre li ha agradat el concepte "casolà", ja que intenta que els seus temes segueixin aquest moviment, de foc lent, fet a casa, molt íntim i ben cuida't que li recorda a la seva terra.
Pel que fa a compartir escenari o treballar en un futur, li agradaria col·laborar amb Xicu i Maria Hein, allunyar-se una mica del seu món i experimentar amb artistes com Jimena Amarillo i Ganges. L'artista afirma que està molt contenta amb la xarxa d'artistes que s'ha creat a Catalunya els darrers anys.

Un lloc on li agradaria tocar a l'Ariox, a causa d'un moviment que hi ha actualment a la ciutat el qual li agrada i s'identifica, és a Madrid.
Actualment l'Ariox, està a l'estudi creant nova música, tot i que el 15 de novembre tancarà la gira amb Galgo Lento, artista de Terrassa amb qui ha tingut l'oportunitat de crear l'àlbum anomenat "Mama l'amor em dóna mal de cap" un àlbum on després de mesos tanquen la gira a Gràcia, Barcelona i on fins al 2023 no tornarem a veure l'Ariox a sobre l'escenari cantant els seus temes senzills i casolans.
Pel que fa al 2023, ve carregat de novetats; nova música, nou directe, col·laboracions entre altres projectes. La cantant està treballant el que serà el seu àlbum de debut on podrem veure una nova direcció, reptes i sobretot un avanç musical amb la intimitat i senzillesa sempre acompanyades de la mà.
 

DISCOGRAFIA ARIOX:
Dins Meu (2020)
Dies d’estiu (2020)
Venir fins aquí (2020)
Fotre el camp (2021)
Ja fa un temps (2021)
Ens hem deixat els fogons encesos i s’ha cremat la cuina (2021)
L’estiu amb tu, Ariox, Galgo Lento (2021) 
A l’estudi (2021)
Ho sento, Ariox, Galgo Lento (2022)
Per mi, Ariox, Lal’Ba (2022)
Constant repeat (2022)
 

TREBALLS
Nokia, Ven’nus, Ariox (2021)
Tot allò que una vesprada morí amb les bicicletes (2021)
Obertura en Emaj, Vienna, Ariox (2021)
El porc, Animalari Urbà, Diferents artístes (2021)
Tot el cos, Paunezz, Ariox (2021)
No et canto amb pena, Alérgicas al polen, Ariox (2021)
 

CURIOSITATS ARIOX:

Per l’Ariox, és molt importar saber d’on ve, dels seus origens i arrels.
Li agrada l’art, dibuixar, il·lustrar, escriure.
Li agrada posar coherència entre l’art i la música en tot l que fa.
El somni de l’Ariox, és transmentre, expressar el que sent, vincular el seu art amb la música. Li agradaria mostrar això dia a dia, arribar a gent i poder ser un referent. 
Està molt orgullosa de qui és i del seu projecte musical el qual és part d’un somni on va posant cada dia el seu granet de sorra.
D’aquí 5 anys li agradaria treballas en el món de l’art, poder seguir fent música, créixer i fer créixer tot allò que forma part d’ella.
 

ON TROBAR-LA:

Spotify: Ariox
Youtube: Ariox - Tema
Instagram: @ariox
Twitter: @arioxcardedeu 


 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu

Guia comercial del Vallès