Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

CATFOLKIN

14 Febrer 2023 Redacció: Júlia Salvans

Imatges: cedides

Població: Montmeló


Folk-rock, rock i folk

Nom del grup: Catfolkin
Significat de Catfolkin:  “Catfolkin", és un joc de paraules de "català" i "folk". A l'hora de buscar un nom, tenien clar que en volien un que quan es cerqués a un buscador només sortissin ells. També cantarien folk en català així que van ajuntar les dues paraules per donar origen a Catfolkin.
D’on és: Montmeló, Vallès Oriental
Data d’inici: 2014
Número d’integrants: 6
Gènere: Folk rock, rock i folk
Discogràfica: Aca productions (2016), Discmedi (2018), Autoedició (2021-actualment)

CATFOLKIN

HISTÒRIA CATFOLKIN

Catfolkin, és una banda catalana que va sorgir a finals del 2014 a Montmeló quan  un grup de persones que els hi agradava el folk es van trobar. En aquella època, molts eren de Montmeló, altres de La Roca del Vallès. Van iniciar la seva carrera tocant a bars, petites sales de La Roca del Vallès i a la Fira de Músics de Cardedeu. Actualment, només tres dels set components són originals. Els altres quatre, han anat arribant fins a crear la nova família Catfolkin composta per  Pep Rubio, Tito Álvarez, Júlia Gual, Jardiel Rodellas, Carlos Sáez i Ernest Roca. La música de Catfolkin, la descriuen com a música festiva, ja que en el moment de compondre les seves cançons sempre tenen present al públic ballant així com transmetre els seus pensaments a l’oient. A l’hora de crear les cançons, ho fan entre tots; no hi ha un sol compositor sinó que tots els membres de la banda aporten el seu gra de sorra per tal que les cançons tinguin l’essència de cada integrant fent que Catfolkin sigui de tots. També graven tots els assaigs per poder recuperar idees anteriors, no estancar-se i veure el procés del disc.
Pel voltant de 2015, la música celta del nord d'Europa, va inspirar els temes de Catfolkin els quals van tenir una molt bona rebuda del públic brindar-li's l'oportunitat d'enregistrar el seu primer àlbum anomenat "Toquem Fusta" a inicis del 2016. Una de les cançons incloses al disc anomenada Somriu està dedicada a la primera baterista del grup la qual va haver de deixar-ho per problemes de salut.

En el transcurs de la seva gira "Salut i ratafia Tour" van compartir escenari amb artistes com Doctor Prats, Banda Biruji, sense sal i Ebri Knight entre altres. El 2017, van treure un senzill titulat "La nostra Barcelona".
El març de 2018 el grup va estrenar el seu segon disc anomenat "Que no s'aturi" que donà lloc a la gira "Que no s'aTOURi" on el seu primer concert va ser al Tradicionàrius de Gràcia. El Juny va sortir a la llum el videoclip de la cançó que dóna títol al disc, on podem veure a personatges públics que els indiquen als components de la banda com arribar a Sant Esteve de les Roures. A finals del mes, van rebre un guardó per versionar La polca de Montmeló, la cançó que dóna l'entrada a la festa major del municipi. 

Entre 2019 i 2020 la banda va treure senzills com "Corrandes d'exili", que compta amb la col·laboració d'Arnau Aymerich, un cantant argentoní del grup format el 2004 Ebri knight.

El seu tercer treball surt a la llum l'any 2021 amb la mà del productor Marc Martin. En aquest àlbum hi ha un total d'11 cançons entre elles "esclata" la qual dóna nom al disc. Aquesta cançó ens parla de disfrutar cada moment i de tots els moments que t'ofereix la vida. En aquest àlbum, fan un cant de com els colors de la vida tornen a ressorgir, de poder gaudir dels bons moments amb els amics, companys...  Volien que Catfolkin tingués una nova sonoritat.


Pels voltants de maig del 2022, va sortir el seu primer EP autoproduït anomenat "Bon vent" el qual inclou 5 temes. Originalment, aquest EP era un àlbum sencer tot i que es va decidir partir-lo en dues parts. La segona part que sortirà l'any que ve farà un gir en la tipologia i sonoritat de Catfolkin. Així com Esclata té un so més comercial, el nou EP arribarà amb un so més contundent. Fins ara, han experimentat més en la part de pop, electrònica. Aquest disc, vol fusionar aquesta part més electrònica amb parts més de hard rock. Sense cap dubte, aquest nou EP que veurà la llum a febrer de 2023 trenca els esquemes juntament amb Catfolkin.

FITXA TÈCNICA INTEGRANTS: (per ordre d’antiguetat en el grup)

PEP RUBIO 

Nom i Cognom:  Pep Rubio
Nom artístic: Pep Rubio
Posició: Guitarrista

TITO ÁLVAREZ 

Nom i Cognom: Tito Álvarez
Nom artístic: Tito Álvarez
Posició: Vocalista
 

CARLOS SÁEZ 

Nom i Cognom: Carlos Sáez
Nom artístic:  Carlos Sáez
Posició: Baixista
 

JÚLIA GUAL 

Nom i Cognom:  Júlia Gual
Nom artístic:  Júlia Gual
Posició: Flautista (Flauta Travessera)
 

ERNEST ROCA 

Nom i Cognom:  Ernest Roca
Nom artístic: Ernest Roca
Posició: Baterista

JARDIEL RODELLAS 

Nom i Cognom:  Jardiel Rodellas
Nom artístic:  Andrea Cárdenas
Posició: Violinista
 

DISCOGRAFÍA CATFOLKIN:

Àlbums:
Què No S’Aturi (2018)
Toquem fusta (2020)
Esclata (2021)
EP
Bon Vent (2022)
Senzills:
La nostra Barcelona (2017)
Corrandes d’exili, Catfolkin, Arnau Aymerich, (2019)
Sant Jordi (2020)
Odi a la Barretina (2020)
Tornar a Volar (2020)
Tornarem (2022)
Poca solta (2022)


PREMIS CATKOLKIN:

2015 Guanyadors del concurs de música del bar “Wild Geese Sabadell” a la categoria “Música Folk”
2015 Premi “Cervesa Sant Jordi” a la Fira de Música de Cardedeu
2016 Premi a la millor banda en català al concurs de músics de Badalona.
2017 Premi a la millor cançó amb “La nostra Barcelona” als Premis Talent
2017 Finalistes al Sons de la Mediterrània
 

ON TROBAR-LOS:

Instagram: @catfolkin
Facebook: CATFOLKIN
Twitter: @catfolkin
Youtube: CATFOLKIN
Deezer: CATFOKIN
Spotify: CATFOLKIN
CATFOLKIN

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montmeló

Guia comercial del Vallès