Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

JOAN LIAÑO

17 Febrer 2023 Redacció: Blai Bote

Població: Granollers


Actuació, interpretació i pop català

joan liaño cantant granollers

Nom i cognom: Joan Liaño

Nom artístic: Joan Liaño

D'on és: Granollers, Vallès Oriental

Data d'inici: 2022

Gènere: Pop català

 

 

HISTÒRIA:

Joan Liaño, és un jove de 19 anys i veí de Granollers, ha viscut tota la seva vida a la ciutat i durant aquests darrers anys el seu nom ha agafat força protagonisme a causa d'un programa de televisió que li ha canviat la vida. En Joan quan era petit va estudiar a l'escola Salvador Espriu i va fer l'ESO a institut Celestí Bellera. Més endavant va fer un cicle formatiu d'estètica i bellesa a l'institut de Montmeló. En els últims anys ha treballat de manicurista, que és l'ofici que es dedica a diferents tractaments per a les ungles, a part de treballar en l'art i la moda d'aquestes. És una feina que ha passat a ser tot un hobby per al Joan, ja que al mateix temps ho compagina amb el que l'apassiona, l'actuació i l'escenari.

Tot va començar quan en Joan es va presentar a fer les proves pel programa televisiu Eufòria de TV3. Eufòria és el concurs musical de TV3 en què 16 concursants competeixen entre ells per convertir-se en el millor nou cantant de Catalunya. Els concursants fan una batalla de cant davant un jurat format per Elena Gadel, una cara força coneguda a TV3 gràcies al seu paper a l'exitosa sèrie "Com si fos ahir" i va fer de jurat en el concurs "Oh happy day". Damià Rodríguez, més conegut com a Lildami és un cantant català que a Spotify supera els 70.000 oients mensuals i alguns dels seus temes com més populars com "Pau Gasol" han superat les 900.000 reproduccions. I per últim Marc Clotet, que és actor de cinema, teatre i televisió, ha participat en algunes de les millors produccions televisives internacionals i se'l recorda per la recent sèrie catalana "Les de l'hoquei". Ells són els encarregats de valorar cada actuació i dictaminar la continuïtat dels participants, els participants que no passen a la següent ronda han d'abandonar Eufòria mentre que els que sí que passen es tornaran a batre amb un altre participant fins que només quedi un guanyador.

Al principi va haver-hi un total de 1500 aspirants que van presentar-se a aquest càsting i només 90 van passar a la segona fase de tria. D'aquesta segona fase van sortir els 16 concursants definitius que protagonitzarien el programa, en Joan va ser un d'ells.

No obstant això, en Joan ja havia viscut el que eren els directes. Va participar en "Objectiu Paqui", un programa de ràdio i televisió a la localitat de Cardedeu. L'objectiu del programa és informar sobre l'actualitat local i donar a conèixer als ciutadans de Cardedeu les notícies i esdeveniments rellevants a la zona. A més, el programa també compta amb seccions d'entreteniment, com ara entrevistes a personalitats destacades de la comunitat, seccions de cultura, esports i música.
El pas del Joan pel programa va ser força intens, de les tretze gales ell va actuar en nou d'elles, desgraciadament a la novena gala va quedar eliminat. Va protagonitzar actuacions molt especials, com ara, "àguila negra", "disco inferno", "petit príncep" i "my way".

En Joan no va passar desapercebut dins el programa, ell era un concursant que destacava per les seves actuacions i el seu vestuari de caràcter gai. En Joan és un noi homosexual i així s'ho va fer veure davant de les càmeres. De seguida li van adjudicar l'etiqueta de "representant" de la comunitat LGTBIQ+. Ell mateix va reconèixer en una entrevista que aquesta etiqueta se la va donar ell mateix i ningú el va obligar a fer res i a posar-se en aquella posició. És més, en una gala li van adjudicar una cançó on ell escoltava la lletra i es posava en les frases reivindicatives i va voler convertir la cançó en una icona de la comunitat LGTBIQ+. Aquesta mateixa actuació va tenir molta repercussió i va arribar a moltes persones, especialment a aquelles que coneixen o formen part d'aquest col·lectiu.
Amb el seu exemple televisiu el Joan ha ajudat a molts joves a reivindicar-se sobre la seva sexualitat o fins i tot a descobrir-se a ells mateixos. Ell va comunicar en una entrevista que rebia molts missatges de persones que li deien que gràcies a ell havien sortit de l'armari o que, fins i tot, es canviarien de sexe.
Aquesta situació també ha ajudat molt al Joan en el seu creixement personal, va guanyar molta seguretat en mostrar-se tan i com és. Va demostrar que tenir "ploma" i ser un noi "femení", no és una cosa dolenta als ulls dels altres i que està orgullós de ser com és.Després d'una actuació va dirigir-se al públic i a la gent que el mirava des de la pantalla amb el missatge de: "Eufòria, no tingueu por a ser qui sou mai".

La vida del Joan després del programa ha mostrat un canvi significatiu. Ell era l'encarregat de Hacks for Nails, un local de manicura, però va passar a treballar menys hores que abans. Gràcies al programa ha guanyat molts clients, abans per al Joan això era la seva vida la seva feina, però després d'Eufòria va adoptar Hacks for nails com a hobby i cantar va passar a ser la seva feina, el seu nou estil de vida. A principis de setembre de 2022, va publicar el seu primer single després del programa, anomenat "Mai". El llançament de "Mai" va ser un èxit des del moment que va sortir, actualment té un total de 46.905 visualitzacions a Spotify i 19.345 a YouTube. En una entrevista va comunicar que el 2023 ve carregat de nous projectes musicals i que ho tirarà endavant amb molta il·lusió, tot sigui per complir els seus somnis.

 

DISCOGRAFIA

Eufòria

  • Disco inferno (2022)
  • Sé Que Tu Lluitaràs (2022)
  • I Kissed A Girl (2022)
  • It's A Sin (2022)
  • Vaig Aprendre (2022)
  • Don't Be Shy (2022)
  • L'Àguila Negra (2022)
  • Ho tenim Tot (2022)

Singles i EP

  • Mai (2022)

 

 

CURIOSITATS JOAN LIAÑO

Per en Joan, és molt importar saber d'on ve, dels seus orígens i arrels. És un enamorat de la ciutat de Granollers.
El somni del Joan, és transmetre, expressar el que sent, mostrar-se tal com és sense por al que pensin els altres. Li agradaria mostrar això dia a dia, arribar a gent i poder ser un referent.
Està molt orgullós de qui és i del seu projecte musical el qual és part d'un somni on va posant cada dia el seu granet de sorra.
D'aquí a 5 anys es veu acabant els seus estudis musicals, traient cançons i fent els seus bolos. D'aquí a 10 anys desitjaria haver-se convertit en una persona reconeguda i dedicar-se plenament a la seva passió, la música.

 

 

ON TROBAR-LO?

Spotify: Joan Liaño

Youtube: Joan Liaño

Instagram: @joanliano

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès