Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

NÚRIA CONANGLA

16 Febrer 2023 Redacció: Blai Bote

Imatges: cedides

Població: La Garriga


Pop Català

NU cantant la garriga

Nom i cognom: Núria Conangla Planes
Nom artístic: Nu
D'on és: La Garriga, Vallès Oriental
Data d'inici: 2016
Gènere: Pop català
Segell Discografic:

 

HISTÒRIA:

La Núria Conangla Planes, coneguda com a Núria Conangla o Nu, és un músic polifacètic, que es mou per diferents estils i projectes variats. Nascuda a La Garriga, la música sempre ha format part de la seva vida. Sap tocar diversos instruments tals com el baix elèctric, el piano, la trompeta, la guitarra i el Violoncel. Ha gravat bandes sonores de pel·lícules com "El pacto" (2018, Sony Pictures) o "En casa" (2020, Amazon Prime), spots publicitarisCDs de cantants i grups reconeguts. També, Ha participat en les gravacions per diferents temes dels CDs de la Marató de TV3 i ha aparegut a programes de televisió com Operación Triunfo o "Tu cara me suena". També ha interpretat simfonies a l'Auditori de Girona, al Teatre Nacional de Catalunya, òperes al Palau de la Música, actuat al Museu Reina Sofía amb grups moderns i en estadis com l'Arena de Madrid. La Nu, també té una faceta d'autora ja qué ha compost molts temes propis.

La seva passió per la música ha estat des de sempre. En la seva família, hi ha hagut aquesta vena musical. El seu besavi matern, Josep Conangla era compositor i el seu fill Ramon Conangla, avi de la Núria Conangla, també va seguir el camí. A banda de compondre, Ramon Conangla era un violoncel·lista modèlic per a ella i es va convertir en una gran influència. Als 7 anys, a l'escola de música de La Garriga, va començar a fer un tast dels instruments, però no va ser fins a l'any següent quan, per influència del seu avi, va començar a tocar el Violoncel, un instrument que amb el pas del temps s'ha convertit en un element descriptiu de l'essència de Núria Conangla.

L'artista es va donar a conèixer com a cantant a través de la plataforma social de "YouTube", on realitzava covers amb el seu violoncel, tot i que podem dir que la seva trajectòria com a cantant va iniciar el maig de 2021 quan va treure el seu primer single Fuck Likes. Aquest primer senzill va sorgir arran els anys en què va estudiar a l'Escola Superior de Música de Catalunya, on va començar a compondre algun tema propi que va acabar formant part del seu projecte de final de carrera materialitzat en un EP que va llançar en el seu moment. Les cançons que va treure en aquell moment van ser tots autoproduïts (excepte la mescla i mastering). Temps després, va decidir buscar a un equip de professionals que l'ajudessin a llançar les seves composicions.

ImPossible, va ser el segon senzill que va publicar el gener de 2022 amb la col·laboració de la Discogràfica Músical Global. La cançó va néixer a l'estiu de l'any 2021, on explica la relació clandestina que té una noia amb un noi que ja té parella. El fil musical ens declara com de bé estan ells junts, però ha arribat al punt en el que ella ja no vol continuar sent l'amant ni haver-se d'amagar. Per aquest motiu, farà que el noi triï si vol quedar-se amb ella o amb la seva parella.

L'estil d'aquesta cançó és una combinació de diversos estils amb un toc de pop elèctric. En el videoclip del single, podem veure un grup de ballarines que acompanyen la coreografia perquè Nu volia que es pogués ballar en el videoclip. Amb el nom d'ImPossible, li va permetre remarcar que allò que pot semblar difícil d'aconseguir, pot tenir possibilitats d'esdevenir una realitat. Amb aquesta idea, la cantant i el seu equip van jugar amb el títol de la cançó, amb la 'P' majúscula -dins de l'impossible, també hi ha el possible, que també és un joc de paraules de l'anglès "I'm possible" ("sóc possible").

En aquest senzill, va comptar amb la participació de l'artista de l'Hospitalet de Llobregat, Suzanna, la qual va cantar una estrofa de trap. La participació que hi fa la cantant de reggae-dub, Suzanna, va donar-li una volta a la cançó donant-li un estil que no li és habitual. L'artista aporta una estrofa més agressiva: "tu no ets Patrick Swayze i això no és Dirty (Dancing)".

Després de la bona rebuda del seu primer single, ImPossible va comptar amb el mateix equip de producció que va tenir en la gravació de Fuck Likes. El videoclip va estar produït i dirigit per Miki Tejero i Joan Edo. La mescla musical d'"ImPossible" va estar a càrrec d'Àlex Carretero (Dept. 17 Studio); la producció musical ha estat dirigida per Iñaki Marquiegui i la masterització ha estat a càrrec de Chris Gehringer, que ha treballat amb grans artistes reconeguts com Lady Gaga, Rihanna, Dua Lipa o BTS.

Amb aquests dos temes, va tenir una gran acollida així com un gran creixement professional.

El seu pas per Operación triunfo, va ser molt positiu a l'hora de donar-se a conèixer. Arran d'aquest programa, va rebre trucades per participar en altres programes com Tu Cara Me Suena, on va tocar en diverses gales, gràcies als seus coneixements amb el baix elèctric, el piano, la guitarra i la trompeta, així com posteriors col·laboracions amb altres artistes.

En l'abril de 2019, va participar a l'obra Bruna, un musical on 3 músics, entre ells, la Núria Conangla, toquen en directe juntament amb nens i nenes que canten i algun actor adult. Després de tres anys de viatge junts, els participants del musical s'han convertit en una família.

El 19 de desembre de 2022 la garriguenca va revelar un nou projecte musical, amb el nom artístic de NU, amb el que publicarà els seus temes propis. Des que l'artista va publicar Fuck Likes li anava donant voltes al fet de buscar un nom artístic pel vessant dels seus temes propis com a cantant fins fa uns mesos abans de pensar com publicaria els nous temes, va decidir iniciar el projecte com a NU i publicar totes les cançons amb aquest nou nom. Va ser una decisió prendre per diferents aspectes que s'han de tenir en compte, però, finalment, va decidir fer-ho. Després de donar-li voltes Nu arribà a la conclusió que era una boa idea separar el vessant de violoncel·lista del de cantant. A l'hora de pensar noms artístics, tenia clar que volia un nom curt i després de valorar diverses opcions, l'opció que li va convèncer més va ser NU.

El primer tema que va sortir a la llum amb el projecte NU va ser Fed Up, una cançó en anglès, d'estil agressiu i amb molt de caràcter on es parla de les injustícies de la vida, la pressió social, es critiquen les enveges entre persones i l'abús de poder. Es posen de manifest les ganes de rebel·lar-se i de dir, d'una vegada, prou d'aguantar allò que no és just i que, dia rere dia, ens fa petits i ens reprimeix; ja no podem més, ara és el nostre torn.

És un personatge que acaba patint una transformació. Una dona que, aparentment, sembla indefensa i amb poca autoritat, s'acaba transformant en una persona segura de si mateixa, que no tindrà por de dir el que pensa i de fer el que sigui perquè es faci justícia. L'artista, feia temps que volia cantar una cançó en anglès, fent que Fed Up fos l'escollida.

Gran part dels versos d'aquesta cançó, recullen experiències personals, però que també es poden aplicar a la resta de persones també. A la cançó critica que molta gent perd la seva essència perquè la societat està acostumada que la vida de les persones vagi d'una manera concreta. Quan algun individu s'escapa d'aquest camí tan estipulat, sovint no s'accepta i és per això que moltes vegades no poden mostrar-se tal com som. Aquest nou senzill, va ser llançat el 20 de desembre de 2022 en format videoclip dirigit per Carles Seuba.

A part d'aquest tema, en té un altre que encara no ha vist a la llum, el qual ens parla de coses de la vida que sovint la gent no és conscient, però troba molt important valorar i sovint quan ho fan, és massa tard. En aquesta cançó, hi participen algunes persones del seu cercle.

A Nu, li agradaria tocar o cantar algun cop amb artistes com Stevie Wonder, Elton John, Iron Maiden, Dua Lipa, Rita Ora entre altres. Artistes amb diferents estils entre ells, però que l'inspiren molt.

A part de la música, Núria Conangla també té altres hobbies com les matemàtiques. Des de petita, anava a concursos matemàtics i va cursar el Batxillerat Internacional de ciències. Al mateix temps que estudiava música, va començar a fer una carrera de matemàtiques, però la va deixar al veure que estava més motivada amb el món musical.

Actualment, Conangla es veu submergida en diferents projectes com NU, on publicarà els seus temes propis, el de Núria Conangla, celista, i el seu duo violinista amb Pere Nolasc i el quintet de corda Barcelona Rock Strings i on aquest 2023 presenta molts projectes amb les diferents vessants artístiques de l'empresa.

 

DISCOGRAFIA:

  • Núria Conangla:

              -   Rise (2019)
              -   Secrets (2019)
              -   De Tu a Tu (2021)
 

  • NU:

              -   Fuck likes (2021)

              -   ImPossible (2022)             

              -   Fed Up (2023)

  • Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya:

                -   Tossudament Llach (2016)
                -   Busca allò que la vida té de bo, Cris Juanico, Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (2017)
                -   Cançó d'amor i de guerra, 2 CDs (2017)
                -   Llull, Francesc Cassú, Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. (2018)
          - Els segadors, Beth, Elena Gadel Ezequiel Casamada Gemma Coma-  Alabert Manu Guix Marta Matheu Roger Padulles Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya Toni Marso (2019)
                -   El Meu Avi, Arjau, Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (2020)
                -   Tamariu, Arjau, Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (2020)
                -   Emociona't amb la SCCC. 25 anys de música global. 2 CDs (2020)

Altres projectes:

-   Ball de l'àliga de la Patum, Criatures (2017)
-   La Granota i el Gripau, Carles Cuberes (2018)
-   La Roca, Carles cuberes (2018)
-   L'esquirol, Àlvar Roda (2018)
-   Ulls verds, Àlvar Roda (2018)
-   Unicornios Bajo El Sol, Vidal (2019)
-   Qé más quisiera, Jere (2020)
-  Who wants to play outside, Bluebell Duet, Núria Conangla (2020) O wazan, One Orchestra (2020)
-   Bach: Cello Suite No1. en sol mayor, Fran Villalba (2020)
-   Christmas Songs 4 new times, Joan Garrido, The global band (2020)
-   Diamond Rain, Jordi Martinez (2021)
-   Tengo una sonrisa, Adrien Broadway (2021)

 

TREBALLS:

-   Barcelona Rock Strings, Quinteto de cuerda
-   Musical Bruna, Mateu Peramiquel
-   La Marató de TV3
-   Pel·lícules:
    -   En Casa (2020 Amazon Prime)
    -   El Pacto (2018 Sony Pictures)
    -   Santa Clara ( 2019, Abubuya Producciones)
-   Compon i produeix bandes sonores per curtmetratges i visuals de tot tipus
    -   De tu a tu (Fina Films)
    -   Calonge i Sant Antoni (l'abecedari de les teves vacances!)
-   String quintet (Cello)
-   Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya
-   Pere Nolasc & Núria Conangla
-   Versions amb el cello elèctric o acústic. Estils variats tals com - música moderna, clàssica, chill-out, de pel·lícules, disco...

 

AGENDA:

Febrer 9 Dj: Núria Conangla. Acte Privat.
Febrer 15 Dc: Barcelona Rock Strings. Gravació.
Març 4 Ds: Núria Conangla. Acte privat.
Març 5 Dg: Barcelona Rock String. Taller Pedagògic. Auditori de Llinars del Vallès. Matí.
Març 5 Dg: Barcelona Rock Strings. Auditori de Llinars del Vallès a les 18.00 h.
Març 7 Dt: Estrena + Concert participatiu Cançó de la Dona (Composició de Núria Conangla). EMM Amics de la Unió, Llinars del Vallès, tarda.
Març 10 Dv: Estrena + Concert participatiu Canó de la Dona (Composició de Núria Conangla. Escola Amics de la Unió (Granollers), tarda.
Abril 22 Dv: Barcelona Rock Strings. Taller Pedagògic EMM Barberà del Vallès.
Març 18 Ds. Núria Conangla. Acte privat.
Març 31 Dv: Núria Conangla a "Tu Cara Me Suena". Antena 3, 22.00 h
Abril 15 Ds: Barcelona Rock Strings. Sant Fruitós del Bages.
Abril 22 Dv. Barcelona Rock Strings. Barberà del Vallès TMC) 20.00 h
Maig 26 Dv. Núria Conangla. Acte Privat.
Juny 10 Ds. Núria Conangla. Acte Privat.
Juny 17 Ds. Núria Conangla. Acte Privat (Sevilla.
Juny 24 Ds. Barcelona Rock Strings. Acte Privat.
Juliol 1 Ds. Núria Conangla a la Festa Final de l'Ateneu Poètic. Ateneu del Clot (Barcelona), tarda.
Juliol 22 Ds. Duo Pere Nolasc & Núria Conangla. Nits de Clàssica (Vallromanes)

 

ON TROBAR-LA:

Spotify: Núria Conangla
Youtube: Núria Conangla
Instagram: @nuriaconangla
Facebook: Núria Conangla

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

la garriga

Guia comercial del Vallès